fredag 3 augusti 2012

Jokkmokkstur

Foto: Per
Igår, efter att ha tränat, så åkte jag, Per och hundarna till våra fina vänner i Jokkmokk. Hos Matti och Stina är det alltid full fart då det är massor av Siberian huskys som vill ha uppmärksamhet. Nu är senaste kullen, med namn på Z, cirka 10 veckor och helt bedårande. Inte säger man nej till en puss av en sån sötis.
Foto: Per
Fem fina valpar runt oss, Kirri samt en hund de sköter om tillfälligt. Stina (till vänster i bild) håller på att bygga så fina hundkojor till alla hundgårdar. De byts ut en efter en och snart har hon byggt till alla 30-40 hundar (de bor 2-3 i varje hundgård/koja). Även om det inte är hundsläds-säsong så är det mycket jobb på en kennel/hundspannsföretag.
Per verkar också få lite valp-pussar :) De är så otroligt mjuka i pälsen, så charmiga och oemotståndliga.
Kirri får puss och kram av "gamm"-matte (har köpt mina hundar av Stina och Matti).
Kokkos har blivit kär i Sune, en Siberian husky som Stina och Matti sköter om för tillfället. Han har tydligen "det", då det är många tikar som blir till sig i hans närhet :) Har aldrig sett Kokkos flörta så uppenbart.
En sväng till Mattisudden, där Stinas föräldrar har stuga, gjorde att jag kunde ta denna bild. Lungt, stilla och bara några molntussar på himlen.
Det var dessutom fullmåne, riktigt fint. Denna bild är tagen vid stugan vi sov i, vid vattnet där våra vänner bor.   De har verkligen perfekt läge för hundarna i Skabram.
 Idag när vi åkte hemåt så stannade vi en bit norr om Kåbdalis och plockade hjortron. Vi fick ungefär lika mycket som när vi plockade i Slagnäs. Fina bär och lite mer moget.
Ett par humlor jag inte kunde lämna ifred utan att ha tagit ett foto :)

1 kommentar: