onsdag 8 augusti 2012

Dansa, pausa...

Foto: Per
Nu kan jag ladda ner bilder igen på bloggen, det tog tydligen ett dygn innan rensningen jag gjorde registrerades. Idag har vi varit ute i princip hela dagen, till nu. Vi började efter Slagnäs, efter Sorselevägen. Hittade en del hjortron, även om det inte var mycket. Sen iväg för lunch i stugan i Slagnäs. Där hade en ren flyttat "in". Han låg så fint utanför stugan när vi kom, men vi fick skrämma iväg den så inte hundarna skulle bli så intresserade.
Intresset låg för hundarna mest på varmkorv. Vi har hand om Ozzy, Malins hund, idag så det har varit extra skoj för hundarna. I skrivande stund ligger alla tre utslagna och snarkar.
Människa och hund, hund och människa. Så mycket glädje de kan ge utan att de kanske ens förstår det.
Kokkos initierar lite bus, men killarna är inte riktigt på hugget. Lite "Följa John" och "tagen" blev det nog ändå.
Någon hade använt himlen som anslagstavla, men jag vet inte riktigt vad de skrev/ritade. Lite krumelurer i alla fall :)
Vi gjorde flera olika anhalter för att hitta bär, men det blev inte så stor utdelning. Känns ändå inte som det gör så mycket. Det var så fint i skogen och härligt väder, så bara att få gå där och andas räcker gott. Det är inte hjortronskog på bilden, men vi skulle passera denna fina skog innan vi kom till en myr. Det är "Holgers" skog, intill pappas skifte. Holger har skött skogen på gammalt vis, tagit träden med häst, gallrat och verkligen  skött om den fint. Jag måste bara säga att jag blev helt tagen vilken fin skog. Det var bara så otroligt vackert!
Sista anhalten blev vid en sjö så Ozzy fick bada bort leran han lyckats få i pälsen på någon myr. Han är verkligen villig att bada... men mindre villig att åka bil. Gick ändå bra med tanke på att vi åkte rätt långt idag. En riktigt härlig utedag! Dansa, pausa, dansa, pausa :)

Inga kommentarer: