onsdag 22 augusti 2012

Semesterläsning

Här är skörden av min semesterläsning, samt 2 ljudböcker utöver dessa. Jag ska försöka sätta lite betyg på böckerna, jag börjar med ljudböckerna.

Arne Dahl: Ont blod. Uppläsare: Torsten Wahlund. Först ska jag säga några ord om uppläsaren. Har inte varit med om någon bättre än Torsten. Han pratar på olika sätt beroende på vilken karaktär han citerar. Lättare att hålla isär alla karaktärer, för det är en hel del. Boken är riktigt, riktigt spännande. Högsta betyg av mig.

Arne Dahl: Upp till toppen av berget. Uppläsare: Torsten Wahlund. Även denna bok högsta betyg. Dessa två böcker är nr 2 och 3 i en serie om A-gruppen.

Arne Dahl: Europa Blues. Började denna bok som ljudbok, men min mp3-spelare fick fnatt. Det var en annan uppläsare, vilket var trist. Inte lika bra som Torsten, men okay. Tur som var hade Per den som vanlig bok också, så jag läste sista biten med ögonen. Spännande och bra. Högsta betyg även denna. Jag ger mig inte in att berätta vad de handlar om, sånt kan man läsa om på de olika bok-säljarnas sidor.

Kajsa Ingemarsson: Någonstans inom oss. En bok som kan få en att fälla några tårar och ge tankeställare. Jag tycker inte om att gråta och tänker redan för mycket, så den får 3 av 5 i betyg.

Mari Ljugstedt: Det fjärde offret. Storyn var bra, men jag har inte läst hennes tidigare böcker, vilket gör att man kanske inte får ut lika mycket av boken som om man börjat från början. Är inte lika förtjust som i Arne Dahls böcker, så 3,5 av 5 får den i betyg.

Eva Hornung: Hundpojken. En väldigt annorlunda berättelse som tog mig till en värld jag aldrig besökt. Till de som har det absolut sämst, hemlösa och tiggare i Moskva. Hundarnas sociala liv är också en del av boken. Jag gillar den mycket, trots att jag mest läser deckare. Den får 4,5 av 5

Peter Pohl/Kinna Gieth: Jag saknar dig, jag saknar dig. Varför jag började läsa denna bok var mest på grund av ett citat ur boken som jag fastnat för. Det är en ungdomsbok, lättläst och enkel även om den tar upp ett jobbigt ämne; döden. Den var inte så jobbig att läsa som jag trodde den skulle vara (med tanke på ämnet). Det var bra, jag vill ju inte gråta. Den får betyg 4 av 5

Slutligen så håller jag just nu på att läsa Lärljungen av Hjort Rosenfeldt. Jag har läst båda tidigare böcker  och gillar dessa riktigt mycket. Denna börjar också lika bra, så jag gissar att det blir höga betyg. Per, som redan har läst den ger den 3,5 eller 4 i betyg (av 5)

1 kommentar:

Maria sa...

Skickade en kommentar tidigare idag, men den verkar ha försvunnit ut i cyberrymden...
Iallafall så ville jag säga tack för boktipsen. Ska försöka läsa flera av dem.
Ett tips från mig är att läsa Mari Ljungsteds böcker frön början. Knutas, Karin och alla andra blir så mycket mer intressanta då:))
Hoppas semestern var bra för er! Kraaam