söndag 10 mars 2013

Sandviken

Torsdag till Söndag i Sandviken (ovanför Arjeplog mot Norska gränsen). Vi hade riktigt tur med vädret med sol och kyla. Med varma kläder så frös vi inte. Hundarna har på sig sina skräddarsydda vinterpälsar, men Kokkos har tappat en hel del hår på magen så hon tyckte nog det var lite kallt.
Per och hans föräldrar fick två rödingar var, jag fick ingen... Konstigt, jag satt säkert en halvtimme och kämpade ;) De var fantastiskt goda i alla fall...
Många intryck för hundarna. Vi fiskade på Sandvikensjön på fredagen (och en stund på söndag) och på lördag åkte vi skoter upp till nedre Mojtanäs (som säkert stavas på något snyggt sätt). Hundarna fick testa åka skoterkälke med mig. Gick fint.
En hundkompis som Kirri blev lite kär i. En jämt-tik som var riktigt snäll. Hon satt bakom sin matte på skotern när hon körde. Lite bus med mina hundar blev det, vilket verkade uppskattas av alla hundarna.
Ett litet bevis på att ag faktiskt pimplade en stund. Fick till och med låna ett eget spö, men fiskarna kände på sig att jag var nybörjare... Om Kokkos hade varit en fisk så hade hon nappat direkt. Om hon sen blev tillbakasläppt så skulle hon nappa direkt igen. Hon är så nyfiken på allt. Hon brände pälsen lite när hon gick för nära eldstaden...
Soool!!!
Härlig utsikt!
Vi körde en sväng till Norge och fick se denna traktor med snöslunga före gränsen. De är verkligen effektiva.
Trötta efter en dag på fjället... Från fönstret i stugan fick jag se lekatt utanför. Så söta de är :)
Det går undan på skidorna när hundarna har hemlängtan :)
Bus på isen.

2 kommentarer:

Fia sa...

Ni verkar ju ha haft det skönt ni med..för hundarna så är det ju härligt..

Miss M sa...

Oj, så härlig det både ser ut och låter :-)