lördag 16 mars 2013

Tältnatt

Så kom jag då till skott att testa Tentipis prototyp på ett tält för två personer. Åkte upp till Stenträsket för att det kan vara lite varmare på höjderna, men natten var kall. Inte så att jag frös, jag hade min Nanok -30 samt dunliner, så inte gick det någon nöd på mig.

Med självutlösaren fick jag också vara med på bild :)
Åkte skidor bara en liten bit, för jag hade även ved med mig. Tror ni inte att jag föll också. Med ryggsäck så blir balansen inte den bästa och i ett gupp nedför så druttade jag. Snö in vid ryggslutet och kameralinsen blev snöig. Jag lyckades ändå rengöra den hjälpligt. 
Det gick bra att sätta upp tältet trots att det var sockersnö (vilket jag hade befarat). Får packa ihop snön ordentligt på snöspiken för att det sen får frysa ihop... ja, det är bara att vänta lite. Kan meddela att de satt som i cement på morgonen.
Så hur var då själva tältet? Ja, det var för det första ett tält, ingen kåta. Sen har jag en rad förbättringar som jag skulle vilja göra för att få den bättre, men den fungerade i princip som ett vanligt tält och väger inte mer än ca 2 kg. 

Och hundarna tycker det är jättemysigt att få vara med mig och tälta. Då får de sova bredvid och äta upp mina matrester.

Jag eldade och grillade Jokkmokkskorv. Ja, för mig finns det knappt någon annan korv. Några skotrar körde förbi i omgångar. Ingen som hälsade på. Det kan ju bara vara en galning som tältar nu, kanske de tycker och vågar inte komma fram :)
Vi la oss tidigt och vid 1-tiden så vaknade jag. Ut för att uträtta behov och så fick jag se norrsken i fjärran. Tyvärr allt för långt bort för att göra sig på bild, men jag fick ändå se det. Blev en rätt tidig morgon, vaknade vid 06:30. Hade det varit vardag så hade jag försovit mig, men nu var det ändå en timmes sovmorgon. Lång natt och jag är utvilad.

5 kommentarer:

Fia sa...

Såg ju härligt ut..förstår om hundarna killade att tälta..

C. Meow sa...

Helt underbara bilder som vanligt :). Tänkte faktiskt på dig när jag la mig på fredag kväll, du såg ut att ha haft det riktigt bra.

Sandra på Ön sa...

Så härligt det ser ut. Jag har aldrig tältat på vintern. Är det där ett speciellt tält för vinter? Eller är skillnaden att du använder en varmare sovsäck?
Kramar

Bjelfen sa...

Verkligen härligt :)
Det är inte ett speciellt tält för vintern, utan det är varm sovsäck som gäller. Men om man använder en tältkåta så kan man ha kamin, vilket gör att man kan få varmt och skönt även i de bistraste förhållandena. Där jag jobbar har vi tältkåtor med mittstång från 4 personer och upp till 15 personer (liggandes). Detta var en test på ett 2-mans tält. Får se vad som blir av den :)

Matti sa...

Vad spännande med det nya tältet...