onsdag 6 mars 2013

Foster

Fick höra idag över att det förekommer i Kina att man äter aborterade människofoster. Kan det verkligen vara sant, även om man sett bild på det? Jag var tvungen att söka lite på nätet och fick själv se någon bild. Men kan det vara sant ändå? Läste lite över att det var tradition för ökad sexlust, men ändå... Jag satte tidigare ut en film över hur de i Kina plågar djur, så livet kanske inte är lika heligt för dem som för oss. Vad vet jag? Men jag kanske bör ta reda på mer om detta, då jag ändå känner kineser. Så måste det bli...
Bilden är från en av mina Kinaresor... ser detta okay ut? Kanske för en stund, men  detta är inte för en stund...
Jag har varit flera gånger i Kina (och min blogg är censurerad där, då jag skrivit kritiskt om vad som hände på Himmelska fridens torg) och har ju sett hur de binder grodors ben ihop för att de inte ska smita. Hur djur kan sitta i trånga burar utanför restauranger... En kollega har dessutom varit på en djurpark, och det var inte roligt alls. Jag har frågat någon gång om de äter hundar, men fått svaret "dogs are our friends". Vad ska man tro... Det är väl inte värst att just äta hundar, men att plåga dem är oförlåtligt... Mår verkligen illa över detta :(

3 kommentarer:

C. Meow sa...

Jag håller faktiskt med - att äta djur är en sak men just att plåga dem är ju oförlåtligt. Har vi inte utvecklats mer som människor?

Bjelfen sa...

Det verkar inte som utvecklingen är så positiv hos alla människor. De har säkert fått lära sig från barnsben att det är okay att plåga djur (och människor). Men någonstans måste det sluta!!!

Fia sa...

Orkar inte se när djurplågas,,,vare sig det är vilda djur eller tamboskap...Kina är väl ganska så ociviliserat jämför med oss när det gäller såna saker,,de kommer kanske dit de också..