lördag 17 november 2012

Bakdag

Innan vi började
Idag har det inte varit en vanlig dag. Jag har varit med Malin, Erika och Eva och bakat hela dagen. Vi började 09:30 och slutade ca 18:30. Vilka baktankar det varit... Eva har gjort 2 sorters kakor och hallongrottor. Erika gjorde supersnygga dajmbeskvier och en kaka med lime och kokos. Malin gjorde lingonkaka och saffransbullar... Vad gjorde då jag? Jag var kärringen mot strömmen och gjorde matbröd. Decemberbröd och ett annat formbröd med vetegroddar och annat nyttigt. Decemberbrödet har jag gjort många gånger och tycker det är supergott. Det andra brödet har jag aldrig gjort och inte ens smakat än. Om det blir gott så ska jag lägga upp receptet på det också :). Decemberbrödsreceptet kommer upp om ni trycker på länken ovan.
Finaste Malin
Så här glad blir Malin över att få fylla sin frys med alla godsaker. Grejen är den att vi gör 4 satser av alla sorterna vi bakar, så att vi får med oss en sats av totalt 8 sorter... det blev ju 9 eftersom Eva gjorde 3 sorter.











Erika är koncentrerad
Erika fixar med sina beskvier. Jag tror de blir snabbt slut hos mig. Och hos mor och far, för jag rymmer inte i min frys och farsan fyller snart år så det passar ju bra med att de får fylla upp frysen med godfika.







Eva har det inte lätt

Jag "in action" (Pers foto)
Vissa degar är kladdigare än andra. Till slut blev det ändå runda bollar på plåtar som sen smälte ner i ugnen till runda kakor.

Malins snygga saffransbullar (Pers foto)

3 kommentarer:

Fia sa...

Så smaskigt det ser ut..

Miss M sa...

Mums. Längtar tills jag ska provsmaka!

Maria sa...

HAde jag bott nära dig nu så hade du definitivt fått fika besök:)

Kram