tisdag 1 maj 2012

Träning

Eftersom träning är en väldigt stor del av mitt liv, så kanske jag skulle ta och skriva lite mer om det. Inte intressant för alla men kanske kan inspirera någon själ.
Jag har haft problem med en slags "tennisarmbåge" som sedan visade sig vara ena bicepsfästet som låg fel. Det problemet har (och fortfarande gör) gjort att jag inte kunnat boxas och styrketränat som jag önskat. Däremot fungerar mina ben riktigt bra så jag kan springa, vilket jag också tycker är riktigt skoj. Försöker hålla varannan dag och på torsdagar så har jag Body Pump på gymmet (som instruktör). Body Pumpen kör jag med lätta vikter för att inte reta "tennisarmbågen" (som för övrigt är på bättringsvägen).
Löpträningen försöker jag hålla på en klok nivå, även om jag har lust att kuta iväg 1 mil på en gång. Just nu är det 7 km som gäller. Den sträckan kör jag tills jag gör den nog snabbt och sen lägger jag till en kilometer. Finns säkert effektivare träningsupplägg, men för mig handlar det mycket om att ha roligt och utmana mig själv. En mil under 47 minuter ska jag göra innan sommaren är slut...Idag tog 7 km 40 minuter och 4 sekunder, ett komfortabelt tempo.

2 kommentarer:

Miss M sa...

Oj, bra tid! Och vilket skapligt mål du har satt upp. 1 mil på 47 minuter låter som en utopi i min värld. Men i och med att jag själv är väldigt peppad just nu ska jag ha ditt mål som min dröm... Jag tror tyvärr inte att jag kommer att klara det, men det var en härlig tanke. Men först måste mitt knä bli bra, min hals sluta värka och huvudet sluta "stråla"

Bjelfen sa...

"Let your body decide where you want to go, high or low, fast or slow" :)