måndag 7 maj 2012

Mygg

Ikväll när jag kom hem från träning fick jag se denna mygga, eller nära släkting till myggan i alla fall. Neeeej!!! är det första jag tänker, jag vill inte. Snälla vinter, stanna kvar hos mig, rädda mig från dessa blodsugande, vingbeprydda kryp. Om det är en församling på hundra personer och jag är en av dem, så är det mig myggan kommer att suga blod ur. Och det kliar!!! Jag och myggen är inte vänner, även om jag vet att de är en del av naturen och att en sann norrlänning inte ska bry sig om mygg. Om jag då inte är en sann norrlänning, vad är jag då? En falsk? Har ändå bott här i hela mitt liv, men farmors rötter i Stockholm kanske har gett myggallergi :)

4 kommentarer:

Kommentarer sa...

Visst är du en Lapplänning.
vem tycker om mygg....jag hatar dom men får inga men dock..men faktiskt en av anledningarna till båtbytet faktiskt. Vill gärna slkippa dom
Norrlänning.....det är ju halva sverige:)
/-Anders

Bjelfen sa...

Sant, norrland är stort :) Och jag verkar lika populär bland de arab-surrande myggen i Egypten :D

Fia sa...

En gång för flera år sedan satt vi i Seidegava och tittade då ett gäng ungdomar for upp för stigen mot Fjället...deras chaufför kom sedan och berättade att de skulle gå till Volkak dalgången..
-Huuvva så MYCKET mygg det ska finnas där, sa Jag till honom

Han tittade på mig och sa lugnt..
-Om det inte fanns mygg här så skulle det vara något allvarligt fel i naturen...

Brukar tänka på hans ord när jag blir less på dessa...
MEN jag har tur och får nästan aldrig några bett numer..torde ha blivit immun efter somrarna i Sleng och Ritsem :))

Bjelfen sa...

Vilken tur du har som inte får bett:) Jag inser också att de är bra med mygg... men väntar fortfarande på att bli immun. Mor och far blir inte alls lika drabbade som mig. Vintern är en befrielse :)