torsdag 19 juli 2012

Blommor på fjället

En lite längre tur med hundarna ikväll, då jag inte har någon träning. Det blev till Vittjåkk, där det var ganska många andra redan med hundar. Det är ändå så pass stort att man lätt kan vara många utan att störa varandra. Ett tält var uppslaget och en husbil var bebodd. Jag hittade denna vackra blomma (det ser ut som en orkidé, men jag kan inte så mycket om blommor) när jag böjde mig ner. Vilken tur att jag tog macro-objektivet ikväll, vilket jag sällan gör för ett irriterande dåligt autofocus.
En till liten blomma som ser ut att sväva som en stjärna :)
Per ger hundarna pälsvård. Om man klickar på bilden och förstorar den, så ser man alla knotten också... verkligen jobbigt med dem, även om hundarna klarar sig rätt så bra.
Kirri njuter av att bli kammad. "Kammen" vi använder är som ett sågblad nästan (inte lika vasst förstås). Olika grova taggar på vardera sida. Fungerar jättebra på husky-päls. En skön tur, trots åte. Det behövs verkligen efter en jobbig arbetsdag.

2 kommentarer:

Fia sa...

knotten är värst för hundarna..det finns så vackra små blommor på fjället..fann en gång en blogg från Arjeplog..hon hade fotat massor av fjäll växter..så vackra men små..

Bjelfen sa...

Fjällvandrade en gång i värsta blommningstid... helt underbart :)