söndag 1 april 2012

Slagnässöndag

Denna bild har Per fotat
Idag blev det en lång utedag i Slagnäs. Jag, Per, hundarna och mina föräldrar. Pimpelfiske skulle det bli. Själv är jag bara nöjd att vara ute så jag sköt med kameran och busade med hundarna.
En kaffe-eld höjer mysfaktorn när man är ute på isen. Vi var på Skellefteå-älvens sel, just nedanför "Stormyrstugan". Varför den heter så, är för att den en gång har stått på Stormyran och blev flyttad hit av farfar och farmor... eller var det kanske av farmors föräldrar...
Vi fick inte tag i någon isborr, men vad gör det när det finns gamla redskap i pappas förråd. Här hackar Per med isbillen. Det gick riktigt snabbt att få hål i isen och man kan anpassa hålets storlek efter hur stora fiskar man hade tänkt fiska :)
Här är ett färdigt hål. Vädret måste jag också berätta om. Det var ett riktigt april-väder. Ibland sken solen, ibland blåste det och när vi körde till och ifrån Slagnäs så snöade det också. Jag måste ändå säga att det var toppenväder :)
Hundarna gillar utelivet och Kokkos stal en smörgås av mig när jag inte var uppmärksam. Nåja, det blev ändå över till mig och alla andra. Torrkött fanns också i ryggsäcken.
Per fick den enda lilla fisken på hela dagen. Den var så liten att det fick hoppa tillbaka i hålet och simma vidare.
Vi fick se en svan som flög en bit bort. Försökte få med den på bild, men det var alldeles för långt bort. Bara en bit bort från där vi pimplade så är det öppet vatten, kanske hade den mellanlandat där. En fin dag. Toppade med en löprunda när vi kom hem.
Stugan på kullen i bakgrunden

Pappa ryggpimplar

Busiga hundar, mor och Per

2 kommentarer:

Miss M sa...

Oj, så underbart härligt!!!

Fia sa...

ser ut att ha varit en fin dag utomhus...jag ska ta igen missad ute tid till veckan...hundar gillar ju alltid goda smörgåsar :))