söndag 16 oktober 2016

Långhelg

Helgen började redan torsdag kväll eftersom Per kom hem redan då och att jag dessutom tagit ledigt fredagen. Och vilken torsdag kväll det blev!!! Nästan fullmåne, vagntur med hundarna, norrsken och minusgrader. En sån kväll när jag känner mig lycklig.
Fredagen började inte så bra, eller det kanske den egentligen gjorde med lite perspektiv på det hela. Jag tog tag i att byta till vinterdäck medan Per pluggade. Tre däck bytta när det otrevliga hände. Låsbulten gick sönder, själva mönstret lossnade. Tydligen så ska man egentligen använda el/luft-skruvdragare för däckbyte när man har såna låsbultar, men jag har bara handverktyg. Pappa försökte hjälpa mig med svetsen, men det gick inte att få fast en mutter så att det höll att skruva loss. Ringde Skellefteåbil, och fick en tid efter lunch. Där kom vi till att det ändå var en bra dag... De kunde hjälpa mig och hade jag bytt däck på lördagen så hade de inte haft öppet. Nu måste jag ändå dit igen för de tre övriga låsbultarna, verkstan skulle få hem nått verktyg eller vad det nu var... Men det akuta var i alla fall fixat. Kvällen blev också bra med en tur till en holme så hundarna fick springa sig less :)
Lördagen blev också hundtur på förmiddagen. Jag sprang med Kokkos och Per körde med de övriga. Idag, söndag, blev en långtur med följebil efter Mellannäsvägen. Det var riktigt skoj och jag tror hundarna uppskattade lite nya vyer. Även om det var rätt kallt så vattnade vi hundarna rätt ofta så de inte skulle bli för varma i sina snygga pälsar.
Nu har Per åkt igen och en ny vecka ska påbörjas snart... Alla bilder, utom den där jag själv är fotad, har jag tagit.

Inga kommentarer: