tisdag 8 oktober 2013

"Döpas"

För några år sedan kom en främmande man fram till mig på en "Lappis-kväll" och frågade om jag kände igen honom. Nej, det gjorde jag inte. Han presenterade sig och ville be om ursäkt. "För vad???".
Det var när vi gick i skolan, jag hade börjat sjuan och skulle "döpas" i killarnas pissoar. Han tror jag gick i nian och tillsammans med några till killar från nian så skulle de "döpa" alla i sjuan. De var tre-fyra killar som gav sig på mig för att utföra uppdraget. Men när jag gör motstånd så gör jag det på riktigt. Det fanns inte en chans för dem att få mig in i killarnas toalett ens. Till slut gav de upp och frågade om de åtminstone kunde få hälla vatten ur en mugg på mig. Visst, det kunde de få. Kanske kände de att uppdraget då slutfördes.
För detta ville den främmande mannen be om ursäkt. Jag kom ihåg händelsen, men även att jag gick vinnande ur striden. Jag hade inget ont öga mot någon av dem efteråt heller och sa det till honom. Nog fick han sin ursäkt förstås, om han gått och funderat på detta i alla år. Modigt gjort!

2 kommentarer:

Fia sa...

Ibland kommer vissa minnen fram, en rolig liten sak i efterhand..

Kommentarer sa...

Hej.
Fin kille som gjorde sig av med spöken efter så många år. Fint av dig att tänka så. Själv går man ju omkring med en del spöken. Har faktiskt gjort som killen men en del kommer jag aldrig att bli av med. En del får man lära sig leva med.
Har startat bloggen igen efter en egenförvållad tid av turbulens.
http://abraure.blogspot.se
Kanske lite ytlig mest med bilder men ändå...om man har över lite tid så..
/-Anders