onsdag 11 september 2013

Tentipi i pressen

Foto: Kent Norberg
Läs gärna den fina artikeln av Kent Norberg på Arvidsjaurs hemsida.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket vackert gäng. Tänk att man bor som nästan närmaste granne...Abraur. Och känner inte igen någon på bilden. Nåja..det är fyra mil emellan och numer kan man inte träffa någon på affären som en gång fanns. Kanske inte så konstigt då att alla efter vägen försvinner från varandra. Numer handlar vi ju i Arjeplog. Vet inte var Moskoselarna handlar men jag förmodar Arvidsjaur.
Utvecklingen må vara för Sveriges bästa....men den är det inte för oss. Vi får betala både socialt och ekonomiskt för Sveriges förbannade politik att flytta alla till kusten.
Eftersom jag var politiker en period så vet jag att allt för att Sverige ska få in så mycket pengar som möjligt så ska alla bo vid kusten och att arbetsföra tar sig till arbetskamper i inlandet.
Samma ideologi bara fortsätter och verkar vara svårstoppad. Vi inlandsbor är tydligen lättlurade om man bara som strategi tar stegen långsamt.
/-Anders

Bjelfen sa...

Jag vet inte heller om jag skulle känna igen dig, ändå är jag inföding här och har jobbat på Konsum i Moskosel en gång i tiden :)
Jag gillar inte att allt drivs till kusten och städerna. Jag saknar de småjordbruk som en gång fanns. Storskaligt och likformigt är kanske ekonomiskt, men knappast utvecklande. Sårbart...