onsdag 31 oktober 2012

Träning

Jag har verkligen inte haft inspiration för träning sista tiden. De skador jag dragit på mig har stört mig och det har inte känts roligt att träna som tidigare. Body Pumpen har gått bra, men när jag bara kör det en gång per vecka så blir det för lite för att utvecklas och känna att man blir starkare (faktiskt roligare när jag ibland kör 2 ggr/v, men hinner inte alltid passa tiderna). Att gå i gymmet skrämmer mig lite, känner mig inte bekväm där... Nog är det en slags träning att gå på fjället eller skogen med hundarna, skotta snö och andra vardaglig saker. Men jag har ju verkligen tyckt att löpning och gruppträning är så superkul. Jag vill ha träning i mitt liv och jag vill få tillbaka lusten till det.

Idag när jag var ut med hundarna sprang jag med kängorna efter ett skoterspår i 10 minuter innan jag var riktigt slut. Det gick dessutom uppför halva vägen och spåret var mjukt. Det blev en bra uppvärmning till när jag kom hem och körde ett crossfitpass för mig själv. Jag utgick ifrån något jag hittade på nätet:
1. Höga knän 45 sek
2. Armhävnngar 45 sek
3. Mountain climbers 45 sek
4. Sit ups 45 sek
5. Knäböj 45 sek
6. Snabb löpning på stället med boxslag 45 sek
7. Ryggresningar 45 sek

Körde allt i 3 varv
Kanske inte ett regelrätt crossfitpass och inte det jobbigaste jag kört, men det passade bra för hemmaträning. Inga redskap behövdes. Hoppas jag retade min inbyggda träningslust så jag kommer igång igen... Om någon som läser har lust att peppa mig så har jag inget emot det :)

8 kommentarer:

Fia sa...

Jag har varit nere med träning sedan tjejmilen har gått och jagat men inte mer..nu när kroppen (bena, knäna) har börjat återhämta sig så har lusten att träna kommit tillbaka..kanske du ska lyssna på kroppen..

Anonym sa...

Om jag var du skulle jag börja fundera om jag inte är på väg i samma jäkla riktning igen.
Sakta ner.....skulle jag säga.
Mvh/-Anders

Bjelfen sa...

Det är lyssnat på kroppen jag gjort och tagit det lugnt väldigt länge nu. Jag har försökt hantera stress på andra sätt än träning och har väl lyckats rätt bra. Men känslan att springa är för mig euforisk. Jag älskar att springa :) Men jag ska sakta ner, inte springa så snabbt... var inte orolig Anders, jag ska aldrig mer i den riktningen igen. Been there, done that...

Fia sa...

Om du vill kan vi följas och åka skidor med hundarna,,,ett roligt sätt att träna. I Tjapps går det bra i hundspåret men då är det klassiska skidor som gäller..

Bjelfen sa...

Ja, det skulle vara jätteskoj Fia. Jag är riktigt dålig på skidor (trots min far som elittränade i sin ungdom) och klassiskt är det enda jag kan. Hi hi hi, har en känsla att jag kommer att trilla många gånger :)

Anonym sa...

Vill ni ha en vikt i kälken. Hör av er. Är rätt billig.
/.-Anders(hm ,punkten bara kom)

Fia sa...

Man behöver inte vara proffs :)
Ska vi absolut göra, jag kan gärna åka med någon av dina hundar så blir det något lugnare.

Bjelfen sa...

Fia; svar på FB :)