tisdag 16 oktober 2012

Drömmar

Jobbat hemifrån idag och fått en hel del gjort som bara legat. Hann ut med hundarna innan det blivit helt mörkt ute, vilket det är i skrivande stund. Just nu tänker jag en hel del... drömmar... vad är egentligen mina drömmar? Eller har jag förlorat förmågan att drömma. Har inte riktigt något svar, men jag vet att jag en gång har haft drömmar. Har ni några drömmar?

6 kommentarer:

Matti i Jokkmokk sa...

Man uppfyller ju även vissa drömmar eftersom livet går. Kommer man att vara drömlös då man hamnar på hemmet eller fortsätter man ha drömmar?

Drömmar är till för att förverkligas tycker jag. Annars är det ju bara fantasier.
:-)

Anonym sa...

Jag tycker att med stigande ålder glömmer man bort att drömma. kanske för att man har mycket saker, gjort mycket saker men jag tror att det är bra att ha drömmar. De behöver ju inte vara stora. När jag nu sitter och ska dela med mig så finner jag inga...
/Sofie

Bjelfen sa...

Skönt att höra, Sofie, att det inte bara är jag som har svårt att hitta till drömmar. Jag hoppas verkligen inte man slutar drömma, utan att det bara är för mycket omkring en, att man inte ger drömmarna tid. På hemmet kanske drömmarna består i att få besök...Eller det kanske bara är en önskan. En dröm är väl kanske något man kan uppfylla själv. Jag har nog en dröm... ett hus vid en sjö och fjäll :)

Fia sa...

När jag jobbar på nätterna så drömmer jag om att få vara ledig...jag har en gång haft en dröm om att ha balans i mitt liv och tänk det har jag nu..jag kan drömma om att få vara ledig, äta en god middag ett gott vinglas...numera drömmer jag inte så ofta om att "lyckas", kanske beror det på att man håller på att ha upplevt mycket och inser att de små drömmarna är det som ger krydda i livet,,drömma om vinterna skidturer med hundarna, drömma om att få stå på ett spår o bara andas den härliga kyliga vinterluften...lite sådana drömmar har jag numera..jag tror också att om man mårbra och har ett bra liv så är det kanske inte så mycket att drömma om, för man har det redan..

Anonym sa...

Vaknar mest till erotiska drömmar. Pissnödig..ni vet..män.

Men tillbaka till verklighetens drömmar.
Har oftast förverkligat mina drömmar men det verkar bli mindre och mindre viktigt ju äldre man blir.
Drömmarna man förverkligade blev väl ibland inte heller helt fläckfria:).
Reste ju ca 10 år i sträck. Vilket gav både änglahår och blåöga och med lite tur överlevnad. Hm…
Just nu...vilket kan vara helt annat i morgon är att göra en liten båtfärd. Nåja...drömmen har väl funnits rätt länge, typ sen man såg kartan för första gången. Och fick följa med på en liten grekisk fiskebåt ut på havet i några dar. Sova under en pressening.

Men jag jobbar på det och har provat båtar på ishavet. Norge är ett båtarnas testparadis.
Har bytt till en större igen. Fattas väl en större motor.
Ekipaget kommer ändå att vara för litet men….

Att ta min båt och åka (Finland, har en kompis jag borde hälsa på där på en ö) , ryska viken, förbi alla öststater.
Estland och Polen har en fantastisk havsarkipelag förresten. Inte för en dykare men som landskap.

Sen är ju helvetets kust i princip från tyskland till Gibraltar. Hela kustremsan på jävligt många mil är vågor och klippor. Måste ligga på havet.
Sen in i det ”skyddande” medelhavet.
Där skulle jag åka mellan Afrika och Europa beroende på årstid.

Det skulle inte förvåna mig om man i Sverige anmälde mig som saknad en dag.
Men…då är jag på väg. Och då kommer jag att vara lycklig oavsett utgång.

Intressant frågeställning och ..även om du inte alls säger något om dina drömmar så har du gett så mycket tidigare att jag faktiskt kan ge.
/-Anders

Bjelfen sa...

Härligt med globetrotter drömmar, även om du uppfyllt många såna.
Anledningen till att jag inte delat drömmar är just att jag inte riktigt vet vad jag drömmer om... Eller det finns nog i mig, men jag har svårt att plocka fram dem. Drömmer åtminstone om att se varg i det vilda :)