måndag 6 februari 2012

4 romaner + lärobok

Under veckan som gått har jag avverkat ett antal romaner och en lärobok. Eldvittnet av Kepler är av samma kvalitet som "hans" tidigare romaner, Hypnotisören och Paganinikontraktet. Jag gillar verkligen dessa romaner, Hypnotisören är fortfarande min favorit. Eldvittnet var spännande från första sidan, inga problem att sträckläsa.
Det fördolda, av Hjort, är också en mycket spännande kriminalroman utspelad i Västerås. Helt i min smak och i denna roman kunde jag faktiskt inte lista ut vem den  sökta mördaren var. Det gillar jag :)
En "feelgood" roman kanske man kan kalla denna, Små citroner gula, av Kajsa Ingemarsson. Inga mord, inget blod alls... Jag kan rekommendera denna till de som inte nödvändigtvis vill lösa gåtor. Den är spännande på ett helt annat sätt, vardagsdramatik. Jag har läst bättre böcker av Kajsa, men jag ger den ändå betyget "medelbra"... Jag vill nog lösa gåtor, tror jag :)
Denna bok lånade jag på dykcentret, där man faktiskt kunde hitta svenska böcker också. En bok som jag i början inte tyckte var så spännande, men som växte mer och mer. Boken är filmatiserad och jag tror man förstår filmen bättre om man läst boken. Jag är nyfiken på fortsättningen så jag kommer nog att läsa uppföljaren.
Sen en lärobok om Nitrox på engelska och svarade på en massa frågor till den. En bok att rekommendera om man vill dyka med syreberikad luft... det är inte "bara" att göra det, krävs att man vet vad man gör. Syre blir giftigt vid för högt tryck. Fördelarna är dock att man får mindre kväve i kroppen.

1 kommentar:

Maria sa...

Jag har också precis läst Eldvittnet och tyckte den var väldigt spännande.
Kajsa Ingemarsson är en annan favorit hos mej. Har alla hennes böcker:)
Hoppas ni är nöjda med er resa.
Kram