söndag 13 november 2016

Så gick det en vecka...

Tiden går och jag sitter sällan och bloggar. I veckan har jag fått hjälp av Kajsa med hundarna. Det är lättare att vara två när man kör vagn och ska vända efter vägen. När jag kör vagn själv så åker jag helst en runda så man slipper vända, även om det går. Per kom hem på fredagen och på lördag morgon gick vi ut och kollade isen. Den såg okay ut nära stranden, så det blev en tur på skridskor. Det är snö på isen, så det är inte riktigt samma känsla som på klar is, men roligt i alla fall.
Efter skridsotur så var oturen framme när vi skulle ut med hundarna. Vet inte var Baloo hade gjort illa sig, men troligast när han försökt krossa isen i vattenhinken. Han fick ett litet sår under näsborren som blödde så mycket. Vi kämpade i tre timmar med att trycka kompress mot såret. Det var bloduppehåll ett tag, men så gjorde Baloo något med huvudet och så började det blöda igen. Jag ringde veterinären som tyckte vi kunde sätta honom i en bur och avvakta. När vi till slut gjorde det så slutade det blöda och Baloo somnade. Stackarn, bli fasthållen med en kompress mot nosen då vila var det bästa för läkningen...
Lite fotografering gjorde jag när månen hade sin position i röken från eldningen. Ikväll ska det vara så kallad "Supermåne", men jag vet inte. Tycker den ser rätt normal ut. Kanske för att jag missade när den var nära horisonten... så se, kanske den syns när jag åker till jobbet imorgon.
Per tog fram kameran efter vi gått och lagt oss då vi såg att det var norrsken. Vi var för trötta för att stiga upp och fotografera, men varför inte ligga kvar i sängen och se skådespelet från första parkett.

Inga kommentarer: