fredag 5 februari 2016

Jag - jägare?

Vi har börjat läsa till Jägarexamen... Kan jag bli jägare? Tycker vapen är väldigt läskiga och kan ingenting. Jag tycker däremot det är hur intressant som helst att lära mig om alla de olika djuren. Verkligen superkul! När jag ser bilder på FB som folk lägger ut på en säl, så tänker jag inte "säl" utan "Vikare, gråsäl eller knubbsäl". Om jag kommer fram till att jag inte kan skjuta ett djur, ska jag då äta djur? Jag har barmhärtighetsdödat skadade fåglar, så kanske jag kan äta fågel i alla fall... Har ätit anka och tjäder och de är då jättegoda :) Vi får se vad denna kurs mynnar ut i, kanske kan jag bli jägare även om jag är tveksam till att bära ett vapen. De är ju livsfarliga!

2 kommentarer:

Fia sa...

Man kan inte jämföra äta kött med att skjuta ett djur.
Men roligt är det att ta jägarexamen och att vara och skjuta på skjutbanan är hur roligt som helst. Jag kan gärna följa dig till Moskosels skjutbana för jag betalar för att ha nyckel dit!
fördelen med att äta djur som man skjutit själv är att man vet vad som hänt, orkar inte tänka på dessa farmade djur som vi äter ibland som aldrig fått chansen att leva ett liv som är tänkt för dem. En älg eller annat skogsdjur har levt som de är skapta att göra och skjuter inte jag dem kanske ett rovdjur tar dem och då får de inte en snabb död.
Man behöver inte bli jägare och jaga för att ta jägarexamen!

Bjelfen sa...

Man kanske inte kan jämföra äta kött med att skjuta ett djur, men jag kan själv ha det som en moralisk fråga för min egen del. Jag dömer ingen annan för om de äter kött eller inte utan att själv döda djur, utan det är bara för min egen del jag lyfter frågan. Det skulle kännas bättre att äta egenfångat vilt än ett nöt som jag inte har en aning om de haft det bra eller inte. Sen kanske det inte gör något om det är någon annan som fällt viltet... Så vi får se :)

Jag kan nog behöva träna skjuta....tack för erbjudandet, Sofie!