söndag 26 juli 2015

Fullt upp

Hela sommaren har varit fullt upp. Min långa semester har bestått av skrapning, målning, gårdsarbete med mera. Busat med hundarna har vi hunnit med, men det har inte blivit så mycket av långa bergsbestigningar eller båtturer. Bilden är från 2009, slutet av juli, då vi var och tältade på en ö med hundarna. I detta regnväder känns det inte lockande... Och min båt verkar behöva renoveras eller kastas. Nåja, jag har haft den i många år och den var mycket billig i inköp, så att den ska hålla utan skavanker kan jag inte förvänta mig.
Vi har planterat äppelträd, körsbärsträd, snöbollsbuskar, lite olika klätterväxter, saskatoonbär och en del blommor. Det är riktigt skoj med växter när man väl börjar. Jag hade nästan varit "anti-växter" tidigare. Men man kan ju ändra sig! Om man ändå hade haft mer energi, ork och tid så vi kunnat hinna ännu mer än vi gjort. Vill gallra och stamkvista i skogen runt oss. Men man måste ju göra en sak i taget så det fortfarande kan vara lustfyllt att göra allt. Och så har vi ju veden... Nåja, Per har ju ledigt över sommaren så han kanske hinner en del.
Besök har vi också fått, vilket har varit superkul. Två av Pers vänner från Stockholm/Uppsala har med deras döttrar varit hos oss några dagar. De stora tjejerna (9 åringar) har tältat i två nätter ute på gården. De har varit jätteduktiga som sovit hela nätterna där ute, trots att det varit mygg. Min gamla tältkåta är inte lika myggtät som de moderna...
Få se vad resten av sommaren bjuder på... hoppas lite sol och värme, för även om jag jobbar så blir allt lite lättare med fint väder :)

Inga kommentarer: