söndag 15 juni 2014

Nya flockmedlemmar

Fick bli en mobilbild
I lördags var vi till Jokkmokk och hämtade 2 tikar. En är Hilima som vi gjorde ett försök med i vintras, men som smet. Den andra är Tinos, som Hilima har bott med ett tag. De är så olika personligheter och karaktärer, men rätt så lika i utseende. De är lik Kokkos också. Vi har försökt bli klar med hundgården och rasthagen, men det är så mycket fix att vi inte hann till denna helg. Men nog mycket för att de ska kunna bo bra.
Första natten tältade vi nästan hela natten med alla hundar med oss. Gick väldigt bra, men jag fick inte så mycket sömn. Försökte ha dem inne och att jag låg i soffan, men Tinos vandrade omkring så mycket. Så de fick sova 3 timmar i hundgården och jag fick de timmarna i sängen. Jag hade lagt kopplen utanför hundgården, vilket de hade lyckats få in i sin buren och tuggat av ett av dem. Kreativa gyckar :) Jag föll in i hundgården när jag skulle fixa till det hela, men lyckades ändå hålla fast båda hundarna i deras halsband. Livrädd för rymningar... Det ordnade sig.
Vi har gått promenader med dem och fixat mer med hundgård och rasthage... Någon gång kanske vi blir klar.
Kanske ni tänker att det ju fanns hundgård och rasthage... ja, men jag ser det mer som ett hundfängelse... solen kommer inte in, vilket gör att hunden inte kan välja mellan sol och skugga... det måste den få... Och ingen utsikt, vilket de också måste få. Så nu är just de sakerna fixat för utrymmet Tinos och Hilima bor i, men vi ska göra så att det blir bra att flytta dit Kokkos och Kirri också. Vi har också börjat att säkra rasthagen... den var definitivt inte rymningssäker och en massa vassa detaljer som hundar kan skada sig på. Så det är fullt upp... och det är det på jobbet också, så jag vet inte när jag får vila. Fast det finns ändå lite vila i att göra saker för hundarna, även om det är rätt fysiskt tungt. Jag är ändå trött nu och måste tänka på refrängen. Sov gott! Imorgon är det måndag :)

1 kommentar:

Maria sa...

Hoppas alla hundar kommer bra överens. Nu får du mer dragkraft till vinterns slädåkning:)