tisdag 29 november 2011

Alkohol

Jag är ingen storkonsument av alkohol, i det närmaste nykterist. Här är mitt förråd som jag haft i massor av år. Whiskey-flaskan är väl det som har gått mest av. Brukar använda mig av det när jag har hosta och vill sova. Bailey´sen är oöppnad och har stått så några år... kanske den är för gammal nu? Absoluten är nästan slut, men har nog funnits 6-7 år i skafferiet. Så jag fick nog hjälp av Örjan med den :)
Faktiskt finns det ett vitt vin jag brukar dricka ibland, Casal Garcia, men det är sällan det med. Alkohol har inte så stor plats i mitt liv... visst är jag konstig? "Festar" och dansar gör jag ändå och har roligt. Men varför är det jag som är konstig? Om jag hade varit nykter alkoholist så hade jag varit duktig. Varför är man onaturlig om man inte har lust att dricka alkohol (jag tycker inte det är så himla gott)? Kultur...
När jag bodde i Moskosel så såg nog vänner det som en fördel när det var någon som inte ville dricka. Då behövde de ju inte muta någon chaufför till och från Arvidsjaur när det var dans. Många trodde nog att jag var onykter ändå för att jag var glad :D Kommer ihåg att det var någon jag pratade med som absolut inte trodde jag var nykter (förstår inte) och frågade om jag tog andra droger. "Nej!! Det gör jag inte, jag är bara glad". Om man är på fest och många andra är glada så dras man ju med i stämningen... i alla fall jag...
Ja, jag brukar ibland dricka för att göra andra nöjda. Inte så moget kanske, men ibland känns det som lättaste alternativet. Jag vill inte vara konstig... men är väl det ändå.

2 kommentarer:

Fia sa...

att välja att vara nykter är ett beslut som jag förstår att inte alla tycker är helt i sin ordning. Fast jag tycker att åtminstone i mina kretsar att drickandet i dag är väldigt lugnt. Upplever att förr drack fler för att bli berusade idag hör man många säga att jag tar ett vinglas för att njuta av dess smak inte för att bli full..det tycker jag är skönt...jag hör väl inte heller till kategorin stor drickare men jag njuter gärna av ett vinglas ..du får väl använda samma talesätt som min bror "jag är nog "guidat" ändå, så jag behöver inte dricka för att upp nå det"

Marit Johansson sa...

Nä du är inte konstig, bara en härlig Lena!