lördag 15 oktober 2011

Tältnatt

Slutade tidigare från jobbet idag för att jag, Per och hundarna skulle hinna ut och tälta innan det blev mörkt. Medan Per jobbade så handlade jag och packade ryggsäckarna. Så vi hann ut innan mörkret :)

Kokkos står nästan aldrig still, så det är svårt att få en bild som inte har rörelseoskärpa när det är halvmörkt ute... Men då och då så lyckas jag.


Kirri är duktig att posera, en riktig modell-hund. "Ställ dig där på stenen och titta mot horisonten"... nja, så enkelt är det inte, men han har i alla fall lättare att stå still i mer än en sekund.


Isen höll att stå på! Hundarna fick dock inte gå ut på isen... De halkade mest när de försökte, så det var inte så svårt att få dem att låta bli.


Matlagning är intressant för de flesta hundar. Kirri kontrollerar att allt går rätt till och hoppas förstås att något ska bli över till honom.Stekt palt är inte fel när man är ute. Hade bensinköket denna tur, då gas-kök fungerar mycket sämre när det är minusgrader. Mitt bensinkök är ett MSR dragonfly, vilket ska vara ett av de som krånglar minst. Jag har inte hunnit använda det så länge, så jag kan inte ge något utlåtande än. Vet dock att min vän Matti har använt det mycket och varit nöjd.Utan stativ lyckades jag ändå fixa en hyfsad månskensbild. Jag satt precis utanför tältet. Nog är det rätt vackert i vår natur...


Med stativ. Valde tältkåta av storlek 5 även om vi bara var två med två hundar. Vi skulle inte bära speciellt långt och det är skönt att kunna ställa sig upp och byta om, ha bra med rymd, mindre kondensproblem och att det är superlätt att sätta upp. Ska man bära långt och bara är två stycken, så kanske ett lättare och trängre alternativ överväger fördelarna med tältkåtan...En vacker morgon också. Jag var upp rätt så tidigt, kanske halv sju, och lät hundarna springa en stund. Härligt i luften även om vi hade blåst hela tiden.


På väg tillbaka...
Jag valde små bilder för att enklare kunna skriva till varje bild. Klicka på bilderna så blir de större.

1 kommentar:

Maria sa...

Vilken fin tur ni verkade ha. Och härligt med månsken också:)