onsdag 27 april 2016

Helg i Sulviken

Helgen som var körde jag ner till Sulviken för att delta i en kurs, "Packmanagement". Hur man hanterar att ha fler än en hund helt enkelt. Jag lärde mig en hel del, ifrågasätter en del och känner att jag har en riktigt fin och bra flock hundar hemma. Nog är det problem ibland, men många saker som jag trott varit ett problem bör nog inte kallas problem alls. Nyttig kurs och väldigt skoj att möta andra "hund-människor". Det var flera som hade hunddagis, hundspannsfolk och andra flerhundsägare. Majoriteten hade en eller flera hundar med sig. Alla möjliga raser var representerade, men de som hade draghundar hade dessa utomhus. Förutom en tjej som hade inne sin Malamute lite då och då... Malamute verkar också vara den ras som representerade kursen eftersom kursledaren hade den rasen. Ja, det finns ju hur mycket som helst att berätta från kursen, men det kanske kommer i omgångar senare... Over and out!

lördag 16 april 2016

Fredag

Per har tagit denna bild för någon vecka sen
Igår tog jag ut en semesterdag igen, då jag har en massa sparade från "förr i tiden" då jag aldrig tog mer än ca 2 veckor per år. Nu kan jag vara borta mer och det känns underbart att få extra tid med hundarna. Jag älskar dem verkligen!
Bild från turen
Tog en tidig morgontur med de 4-benta (Kirri fick stanna hemma, vilket han är glad för). Spanade efter ett par hundar som smitit från sina ägare i Auktsjaur. Även om det inte var troligt att de skulle befinna sig kring Akkavare, så vet man aldrig. Känner så mycket med ägarna, det är sååå jobbigt när smitningar händer.
Vid lunchtid åkte jag till Luleå. Per var tvungen att vara lite extra länge på skolan (sjukhuset) och skulle missa bussen. Så jag ville passa på att träffa min vän Marina och köpa spån på bal på XL-bygg. Tyvärr så hade de slut spån... men det löser sig ändå, huvudsaken jag fick träffa min goa vän.
På väg till Luleå stannade jag i Älvsbyn för kaffe på OK. När jag gick tillbaka till bilen så såg jag en tjej med hund som gick från rondellen och förbi OK. Hon ryckte och slet i kopplet på en hund som inte alls verkade besvärlig. Skrek åt hunden gjorde hon också. En kille gick bredvid henne också, men han verkade inte ta notis om hennes fruktansvärda humör. Jag bara stod där och glodde, kunde inte röra mig ur fläcken. Tankar for igenom mitt huvud "vad ska jag säga? vad ska jag göra? varför gör hon så mot hunden?". Men jag fastnade och kom mig inte för att göra något annat än glo (på rätt nära håll). Kändes som jag bör ha sagt något, gjort något eller åtminstone filmat. Vad skulle ni ha gjort?

fredag 8 april 2016

Aprilväder

Jag vill hålla kvar vintern och de kalla nätterna ett tag till. Får en lätt panik över takdroppet. 25 cm blötsnö på ett dygn gör ingen vinter...Men april är lurig, så jag hoppas fortfarande... Bilden är från idag, hundarna och Per på hundstallets tak.

onsdag 6 april 2016

Påskveckan

Hur härligt har det inte varit att få ha Per hemma mer än en helg!? Jag hade också tagit ledigt för att vi skulle få vara hemma båda med hundarna och göra många turer och umgås med de fyrbenta. Det har varit så fint och avkopplande. Långa turer, korta turer, chilla i rasthagen, se på solnedgången tillsammans (bilden). Vi har även haft besök helgen efter Påsk. Riktigt roligt, men jag ska inte säga så mycket om detta än pga tidsbegränsad sekretess. Kommer kanske ett inlägg om det i juni/juli ;)