söndag 31 maj 2015

Morsdag

Per tagit bilden
Söndag, morsdag och såklart fick min älskade mor blommor <3 br="">På tal om mor, så har vi drottning Kristina som vi besökte i lördags. Hon levde och har många döttrar på gång. Bilden är en av årets födslar. Det blir säkert tusentals fler. Första besöket i kupan i år. Det var lite mögel på 2 yngelramar och vi ville sortera bort dem. Men med lite råd från Mats så förstod vi att det var en dålig idé. Lite mögel är ingen fara för bina, men man kan sortera bort dem eventuellt senare i sommar, när det är stabilt i kupan. Känslig period nu. Fanns bra med foder kvar i alla fall, men inte så jättemycket med bin. 

onsdag 27 maj 2015

Mögel

På måndag morgon när jag öppnade dörren till jobbet blev jag "tokförkyld". Det bara rann ur näsan och jag nös... Men jag kände att det inte riktigt var en riktig förkylning. På fredag eftermiddag så hade två reparationstält kommit in och var blöta och mögliga. Tält i bomull/polyester möglar om de rullas ihop blöta och får ligga allt för länge, vilket är längre än över helgen... Så vi ville inte reparera dessa tält förrän de är tvättade. Igår, tisdag, tog vi ut dem ur lokalerna men jag kände lukten resten av dagen och näsan rann. Idag är jag dock fri från "förkylningen". Känner ingen mögellukt heller. Mycket skönt! Har aldrig varit med om detta tidigare...

lördag 23 maj 2015

Moskosels kyrka

Idag hade Moskosels kyrka 50-års jubileum och vi åkte dit för att delta. Det var riktigt roligt och kyrkan var mer än överfull. Ulla-Britt fick medalj av biskopen för att hon hade varit med i Moskosels sångkör i 50 år. Häftigt! Träffade många personer jag inte sett på hur länge som helst. Mycket trevligt!

fredag 15 maj 2015

Jokkmokk

Alla fem hundar var med till Jokkmokk idag för att hälsa på Matti och Stina. Så här trötta var jyckarna på vägen hem. Per fotade medan jag körde.

lördag 2 maj 2015

Morgontur

För att hinna ut medans marken är frusen så får man stiga upp tidigt. Inga problem för mig och hundarna :) Tur att Per också hann stiga upp för det är lite problem att ensam få alla hundar nerför backen mot sjön när det inte finns snö att bromsa i.
På turen fick vi se rådjur, tranor och även höra uggla. Jag tror i alla fall det var uggla, men inte Pärluggla, för den känner jag igen. Skoj att se/höra alla djuren och att hundarna fick en ordentlig träningstur. Det har mest blivit att springa med dem, då det inte går att köra på kvällarna pga hög temperatur.
Sparkade hål i "överisen" så hundarna fick dricka av vattnet mellan isarna.