söndag 29 mars 2015

Kort helg

Per har inte varit hemma så långa helger sista tiden, då det varit så mycket obligatoriskt och praktiskt i Umeå. Men vi tar tillvara tiden rätt bra ändå. Igår, lördag var det toppenväder så vi tog en härlig tur med hundarna. Först genom skogen och sen ut på Arvidsjuarsjön. Åkte till "snögrotta" där Malin, Daniel, Erika och Lars höll till. Och Keno förstås.
På kvällen hade åt vi middag på Rolles med några av mina kollegor med respektive. Riktigt trevligt, men vi stannade inte kvar på skivsläppet efteråt.
Idag var en mulen dag och vi softade ett tag innan lunch. Per spelar på pianot och sjunger lite. Jag läste ut "Procesen" av Grisham. Bra bok, men inte fantastisk. Efter Per åkt igen satt jag lite fröer för sommarens grönsaker och städade lite. Ringde och surrade lite med min bästa barndomskompis, Ann-Catrin, också. Nu har hundarna gått och lagt sig i sina kojor och jag ska också koja snart. Over and out.

tisdag 24 mars 2015

Hundar på pryo

Vissa dagar är det speciellt roligt att jobba på Tentipi. Som när man har möjlighet att vara ute och dessutom ha hundarna med på pryo. Kokkos har svårt att sitta still när det händer saker, hon vill så gärna va med... lite gnällig blir hon. Men annars skötte sig hundarna bra. Mina kollegor är ute några dagar med trevliga UK kunder, så jag fick göra ett gästspel. Kuuul!!! Tog inte med någon bra kamera utan fotade med min kassa mobil. Det blev ändå en bild :)

lördag 21 mars 2015

Akkavaretur

Idag tog vi en tur upp på Akkavares utsiktspunkt. Har varit där med skoter en gång för länge sedan, så egentligen visste jag inte hur vi skulle köra dit. Men det var rätt lätt att hitta ändå. På hemvägen tog vi dessutom en annan väg.
Denna bild har Per tagit
Vi lunchade mackor och choklad på toppen. Ett skotergäng hade lämnat en eld brinnande så hade vi haft korv med oss så hade vi kunnat grilla.

Denna bild har Per tagit

onsdag 18 mars 2015

Norrsken

Nu öser jag på med några norrskensbilder jag tog igår kväll vid 22. Hoppas ni också fick se skådespelet :)



lördag 14 mars 2015

Lördag med guldkant

Vi klev upp tidigt idag. Innan 10 var vi klar att åka iväg på tur. Hundarna i bilen och slädarna på taket. Stenträsket var målet för starten.
Vi gjorde många pausar på vägen men till slut var vi uppe på Trollberget med utsikt över Stenträsket. Riktigt fint! Det blåste dock mycket så vi körde ner en bit igen för att luncha.
Grillad Jokkmokkskorv väcker intresse hos hundarna. Så klart de fick smaka! Lunchen avslutades med kaffe och bulle. Tinos tog vi av selen från, för att hon skulle kunna koppla av. Det är som en av/på-knapp. För hon kan verkligen koppla av... och verkligen jobba!
Här vid Stenträsket, Akkanålke, är det nog det närmaste fjällkänsla man kan få i Arvidsjaur. Vi har ju inga höga, "riktiga" fjäll, men känslan här duger bra just nu.

fredag 13 mars 2015

Fredag den 13e

Per kom hem igår kväll, så han följde med på en eftermiddagstur idag. Var sin släde är rätt så smidigt än att trängas på en. Rätt varmt så vi tog en del pausar så hundarna fick svalka sig. Ingen superlång tur, men det blir det sällan då Baloo är så ung än. Idag fick han springa i själva spannet och det fungerar hur bra som helst.
Vackert ljus i kvällskvisten. Ett spätt träd i sällskap med sin egen skugga. Lite mönster i snön.
Kirri skulle nog helst ha velat ligga och lata sig hela dagen, men han springer på bra när han väl blir med. Vi hade låg fart så båda killarna inte ska överarbeta sig. Tjejerna blir kanske lite irriterade på att det går sakta, men ibland kör jag de helt själv så de får sträcka ut.

torsdag 12 mars 2015

Vanlig torsdag

Ökad mättnad i bilden så den ser lite onaturlig ut, men det är lite skoj att göra om lite med de enkla medlen Windows photo gallery kan erbjuda... alltså inte så mycket :) En vanlig dag, upp 5 då det finns 5 hundar som gör det värt att stiga upp då. Plocka bajs medan de busar i hagen. Frukost för hundar och mig. Till jobbet och sen hem för att plocka bajs, köra hundarna och sen äter vi hela bunten. Nu hinner jag innan mörkret en vanlig vardag, det är ju fantastiskt!

söndag 8 mars 2015

Work och After Work

Idag var en riktigt fin dag för slädtur med hundarna. Vi tog många pausar för att ge hundarna chans att kyla ner sig i det varma vädret. Men de är ju så ivriga... de vill inte stå stilla. Hmmm
Efter turen åt vi lunch uppe på hundstallets tak. Det gillade hundarna, även om de inte fick så mycket av renskavspajen... bara smaka... Kaffe med bulle blev pricken över i:et. Här Hilima i fokus, vår lilla finska. Hon har börjat fungera så bra i draget och blivit mer och mer social. Tidigare tittade hon mest bakåt när vi körde och drog inte nämnvärt, men jag tycker hon har gjort stora förbättringar. Både i led och bakom.
Per har tagit denna bild på mig och Tinos. Tinos är så arbetsam att jag har inte varit med om något liknande. Sen är hon cool när hon inte är i spannet. Kirri har Per hjälpt att stretcha lite extra för att se om han klarar sig bättre efter turen. Han haltar inte under turen, men ibland efter man har kört och en stund efteråt så kan han börja halta på höger fram. Brukar hjälpa att massera och sträcka lite på musklerna... Gamm-Kirri, han är i pensionsåldern, så då behöver man inte dra lika mycket... Måste få en skön sista tid, men rörelse är bra så helt stilla tror jag inte blir bra... Springa lös är inget alternativ när man inte får ha hundar lösa...

lördag 7 mars 2015

Grattis Kokkos!

En favoritbild av Kokkos
Idag blir Kokkos 9 år, Grattis till henne :) Hon var 3 år när jag fick bli hennes matte. Grattis till mig som fick en sån fin, busig och energisk tik. Hon och Kirri flyttade in till mig samtidigt, då jag varit utan hund i några månader.

fredag 6 mars 2015

Det är fredag!

Per har tagit denna bild
Det är fredag och jag har jobbat hemifrån idag. Mycket lättare att fokusera på en uppgift i taget när jag är hemma jämfört på Tentipi. Känns som det blir ett effektivare arbete, men det finns många andra fördelar med att vara på plats. Så varje dag skulle jag inte vilja jobba hemma... En riktigt stor fördel är att kunna flexa en stund på dagen och åka ut på tur med hundarna.
Per har tagit denna bild
Plusgrader är inte optimalt, men vi vilade flera gånger så hundarna fick svalka sig. Tinos gillar inte när vi står stilla, hon är så arbetsinriktad. Så hon behöver verkligen vila...
Per körde Kirri och Tinos och jag Kokkos i led och så Hilima och Baloo. Kamerorna var med idag :)

Hela gänget!

söndag 1 mars 2015

Feberfrossa

Ingen bra avslutning på helgen... Feber och förkyld, fryser som en hund - utan päls. Och jag har semester... var samma sak förra gången jag hade semester några dagar. Åhhh!!!! Men det går över, inget jag bör dö av och jag ska verkligen inte klaga. Många har det värre.