fredag 31 oktober 2014

Träning

Springtur för de vuxna hundarna och jag gick med valpen i koppel. Han är inte helt förtjust, vill helst springa efter kompisarna. Observera månen vid Pers huvud... lite kul att den kom med :)

torsdag 30 oktober 2014

Ibland sover han

Ibland sover han, björnen Baloo. En stund inne på mattan och en stund i hundgården. Jag har lyckats baka både Decemberbröd och enkla potatisbakelser mellan varven. Än sover han inne med mig på nätterna. I sin bur (öppen) med mig på madrass utanför. Egentligen bör jag nog vänja honom att sova ute om nätterna med de andra hundarna, men jag hade som tänkt få honom rumsren först... få se hur det går. Han är van att sova ute om nätterna sen tidigare, men då med sina syskon och mamma. Kokkos verkar vara en rätt bra "plastmamma", men hon är inte så leksugen. Där hoppar Tinos och Hilima in... Hilima har börjat vilja leka med valpen och är riktigt försiktig jämfört med Tinos. Jag gläds åt de framsteg Hilima gör, då hon är lite annorlunda.

onsdag 29 oktober 2014

Baloo

Denna bild har Per tagit
Igår lyckades jag tajma så att Baloo inte pissade inne alls. Men idag har det inte gått lika bra, men hyfsat ändå. Hittills bara 2 gånger. Fick överraskningsbesök av Marina och hennes pojkar, vilket jag blev så glad av :) Trött och förkyld än, men det går ju inte över så snabbt när man väl dragit på sig en influensa. Bara att vänta ut...
Köpte lite fler leksaker till Baloo idag, då han snart slaktat de jag hade. Eller egentligen är det Kokkos som hjälpt honom att slakta :)

Opigg

Inte orkar jag mycket när jag är tokförkyld. Det var ju inte så här min semestervecka skulle vara... Lite aktivitet igår, och det räckte för att jag skulle lägga mig före 20.00. Är ändå inte pigg, bara rosslig och trött. Bläääää!!! Hundarna måste ändå aktiveras och Baloo som nu är 11 veckor nu
Per har tagit denna bild
. Han tycker väldigt mycket om att busa med de vuxna hundarna, så jag kommer lindrigt undan. Behöver bara bevaka och styra upp.

söndag 26 oktober 2014

Förkyld

En natt nästan helt utan sömn blev det för mig och min förkylning som legat och grott tog fart. Har känt mig riktigt kass idag och Per har fått göra nästan allt. Har fått sova en stund på förmiddagen, vilket var bra.
När de vuxna hundarna fick en tur med trehjulingen så gick jag en promenad med Baloo. Det är ungefär vad jag orkade just då. Lite besök fick vi efter det. Alltid trevligt när någon kommer förbi på lite kaffe :)
Förutom en trehjulingstur så fick Tinos och Kokkos en springtur med Per... Jag promenerade med Kirri, Hilima och Baloo under tiden.

lördag 25 oktober 2014

Baloo

Denna bild har Per tagit

Nu har vi hämtat vår valp, Baloo, från Working Husky Kennel. Resan gick riktigt bra från Jokkmokk och valpen verkar mycket trygg i sig själv. De andra hundarna reagerar på vilt skilda sätt beroende på deras olika personligheter. Det går i alla fall bra :) Och jag är så kär!

fredag 24 oktober 2014

Slädpremiär

Efter jobbet idag blev det slädpremiär för denna säsong. Ospårat och rätt så tungt före, så jag fick svettas fastän jag har fyra draghundar. De är lite olika starka i draget, men alla gillar att springa i alla fall. Tinos drar mest, som vanligt. Ingen kommer upp i hennes dragvilja, tror jag... Working Husky, i blodet. Hilima har också fin stamtavla, men är lite ojämn. Ibland drar hon och ibland inte. Men hon är ung, det kanske kommer ett jämnare "humör" senare. Kokkos drar bra, men kan plötsligt hitta andra intressen när hon blir trött. Men jätteduktig och ett superfint trav. Kirri är gammal, så om han inte drar så bra så är det bara bra. Han får springa i det tempo han bestämmer. Därav får han vara ledarhund med Kokkos. Han och Kokkos lyssnar bra på höger och vänster. Imorgon hämtar vi Baloo!!!!

söndag 19 oktober 2014

Svanen

Har hört svanen sjunga och idag var jag tvungen att gå ner till sjön för att se hur det går för den. När jag såg den ute där det är is och den inte rörde på sig, men sjöng, då var jag bara tvungen att ta ner kajaken till sjön. När jag kom ner till sjön igen så hade den stigit upp på isen. Hade ändå tänkt jag skulle ta en tur, men isen var så pass stadig att det hade blivit svårt från den plats jag var på. Jag gjorde ett litet försök, men när svanen inte var i fara så satte jag mig inte själv i fara heller. Varför har den inte flyttat söderut än? Det skär i hjärtat att höra den ensamma svanen sjunga...
Denna har Per fotat

lördag 18 oktober 2014

Drag och svan

Idag tränade vi hundarna med 3-hjulingen. Jag var uppe tidigt trots sen kväll, så efter hundträningen så somnade jag i soffan en stund.
När jag sen tittade ut genom fönstret var en svan bara några meter utanför. Den gick mot bastun och försvann ner mot vattnet. Jag tog med mig kameran och smög efter.
Ställde mig rätt så långt bort från svanen och tog bl.a denna bild (betydligt bättre än den suddiga genom fönstret). Hade telet på, så jag kom rätt nära ändå :)

Norrsken

Ett vackert skådespel på himlen inatt. Jag är ingen nattuggla, men som tur var hade vi varit hos Eva på kvällen och det blev sent. Plötsligt fanns det bara där, norrskenet som dansade runt när hundarna skulle "nattas". Det är så roligt att kunna fånga ett fragment av det vackra, så kameran och stativet åkte fram och fick jobba. Jag gick ner till Arvidsjaursjön och tog denna bild.

tisdag 14 oktober 2014

Snabbt

Det var så vackert på himlen ner mot sjön, med solen som stod lågt. Men det går så snabbt så har den gått ner under horisonten. Snabbt går det också med hundarna och 3-hjulingen. Jag får bromsa nästan hela tiden på mattbromsen för att det inte ska skena iväg.

söndag 12 oktober 2014

Veckan som gått

Måndag jobb, motionera hundar, träning. Tisdag jobb, köra hundarna med 3hjuling. Onsdag jobb, köra hundarna med 3hjuling, ge blod. Torsdag jobb, köra hundar m 3hjuling. Fredag jobba hemifrån, ärenden, springa med hundarna när Per kom hem. Lördag leka med hundarna, springa med hundarna, städa på gården. Söndag leka med hundarna, springa med hundarna, fixa på gården. Det har överlag varit väldigt likvärdiga dagar med något undantag. Dålig bild med mobilkameran från vår löpning idag...

torsdag 9 oktober 2014

Längtar

Lilla Baloo ska flytta hem till oss om ett par veckor. Längtar... (även om jag vet att det är jobbigt med valpar).

söndag 5 oktober 2014

Knähund

Lycka är att få en husky i famnen :) Tinos är bland de gossigaste hundar jag haft :) Kirri syns i bakgrunden. Per har tagit bilden med mobilkameran.

lördag 4 oktober 2014

Träning

Efter löpning med hundarna tre dagar i rad var det skönt att bli dragen istället (eller cykla bredvid). Det går så galet snabbt med trehjulingen jämfört med att springa. Kirri drar inte mycket, men han hänger med och springer. Trots sin ålder tror jag det är bra att han får springa och röra på sig. Han är stel och får äta glykosamin så det ska lindra. Han är ju så pigg och aktiv så jag tror pensionen kan vänta ett tag.
Tinos jobbar mest av alla och ibland fattar jag inte hur hon har klarat längre sträckor. Vi kör inte så långt och hon är helt slut efteråt. Svalka sig i sjön efteråt är ett måste för henne.