fredag 30 maj 2014

Inte gröna fingrar

Igår lyste solen, jag fixade med blommor och plantor. Tyvärr så verkar jag inte ha gröna fingrar. Har drivit upp tomatplantor från frön, men det verkar inte bli så bra... Bladen torkar ihop, trots att de fått vatten enligt konstens alla regler. Något fel gör jag...
Har satt upp ett växthus i plast som vi köpt från Jula. Det är inte så stabilt, så de hyllor den har går inte att ställa något på. De faller ner när det blåser. Så det går lite halvtaskigt med mitt försök till odling... Har satt sockerärtor, spenat, rädisor, morötter och rödbetor. Jag hoppas nått tar sig. Kanske är det fel jord... Ringblomma har jag också satt, men de blåste ner. Hoppas jag lyckades rädda dem. Måste få fram lite blommor till bina som ska flytta hit. På söndag ska vi på studiebesök på bigård. Ska bli skoj :)
Idag lyser inte solen och jag har varit så dränerad på energi. Legat i soffan så snart tillfälle getts. Jobbade en stund på morgonen, men sen har inte jag gjort så många knop. Gått med hundarna...ätit...vilat... vilat...

söndag 25 maj 2014

Vacker kväll

Jag är glad att vi var uppe länge igår och fick uppleva allt vackert som utspelade sig kring vårt hus. En otrolig himmel och regnbåge!

söndag 18 maj 2014

Helg?

Har det varit helg? Ja, det har visst det, men det känns inte riktigt så. Har fått sova ut, men det har varit lite väl "fullt upp". Har fotat både fredag, lördag och söndag för jobbet. Och jag har inte en susning om det duger. Jag är ingen fotograf även om jag kan ta hyfsade bilder. En katalogbild ska ju vara så perfekt och dit kommer jag knappast på en helg. Ljuset ska vara rätt och allt annat...
Per har i alla fall varit hemma i helgen, men åkte idag. Vi fick hallonbuskar av Lina som vi planterat. Hoppas vi får hallon redan i år :)
Jag får inte visa bilder jag tagit för jobbet, men en bild från ikväll kan jag bjuda på i alla fall. Det är så härligt att gå ner till sjön på kvällen och se på solnedgången med hundarna. Fast snart går inte solen ned :)

torsdag 15 maj 2014

Onsdag kväll

Bilden är framgooglad och lånad
Kanske är det någon som undrat vad jag gjorde onsdag kväll (förmodligen ingen). Då kan jag berätta att jag var på biodlarkurs med Mats F. Det surrades och frågades. Tror det mest var jag (enda damen) som ställde frågor och hade jag inte behövt åka hem, så hade vi nog surrat än :) Det blir en bi-syssla med bin och jag tror det blir riktigt roligt.
Det är svårt att få tag i bin just nu, men det verkar ska lösa sig med alla snälla, befintliga, biodlare. De är verkligen hjälpsamma så förhoppningsvis blir det samhällen för oss alla intresserade.

lördag 10 maj 2014

Hundtätt

Ikväll var vi till Eva och kikade på melodifestivalen. Det var hundtätt, 5 hundar och 4 människor :) Riktigt trevligt! Länge sen vi "hängde" hos Eva (eller någon annan heller för den delen) en lördagkväll.

söndag 4 maj 2014

Jakt och Fritidsmässa

Årets jakt och fritidsmässa i Arvidsjaur var riktigt välbesökt i år. Jag, Helena och Per stod där för Tentipis räkning. Var riktigt trevligt att träffa mycket folk och även att vi fick sälja förstås. Mässan var igår, lördag. Idag har det mest varit hemmajobb. Sätta upp Ikea-garderober :)

torsdag 1 maj 2014

Valborg

Denna bild har Per tagit
Det har varit fullt upp ett bra tag och jag har inte tagit mig tid för blogg. Men efter jobbet på Valborg så åkte vi till Jokkmokk, till våra fina vänner Matti och Stina. Lite valp-gos kan verkligen få mig på fall. De luktar så gott och är så lena. Avkoppling!
1 maj åkte vi hem och hemma är också fint. Blir jobb i morgon, bygga monter på mässan i Arvidsjaur... sen mässjobb på lördag. Med facit i hand så kanske det hade varit bättre att vara ledig. Det hade suttit fint med mer vila...