fredag 28 februari 2014

Veterinärbesök

En äldre bild som Per tagit
Idag var jag med hundarna till veterinären. Kokkos har ett födelsemärke på magen som börjat blöda, då hon kliat sönder det. Ville kontrollera det hela och bokade tid för hälsokontroll för båda hundarna.
Jag ska tvätta Kokkos med ett klåd-stillande schampo 2ggr i veckan i 3 veckor och sen 1 gång i veckan. Kanske det hjälper mot att hon kliar sig på vintern och då skulle även märket få chans att läka. Det var ingen fara annars med födelsemärket, det var så ytligt. Båda hundarna var annars fina och friska. Lite tandsten på Kirri, men inte mer än man kan förvänta sig på en äldre hund.
Blir nog en tältnatt ikväll...

söndag 23 februari 2014

Slitig helg

Vilken väg ska man välja? Från min morgonpromenad med doggsen.
Igår skottade jag tak i kring 2 timmar och idag 4 timmar. Blev husets tak idag för att få ner så mycket som möjligt när jag inte är ensam hemma. Nu är jag helt slut i axlar, armar och blå lite här och där på kroppen. Visst, det är annars med fysiskt arbete än det jag gör när jag jobbar. Men det känns inte som jag varit ledig på flera veckor. Tiden framåt är också späckad med allt möjligt på jobbet och kvällar. Hur kan jag ställa till det på detta vis. Ska snart ut med ett gäng tjejer på "tält-äventyr", men har inte hunnit planera så mycket som jag faktiskt bör ha gjort. Det känns fruktansvärt stressande. Det är visserligen en prov-tur för något som kanske sen blir något mer, men ändå! Sen dör folk också! Måste man inte sätta sig ner och fundera vad som är viktigt i livet och följa det spåret. Inte stressa och må dåligt som jag så lätt hamnar i. Vill bara gråta, men det löser inte situationen. Jag måste agera för att få det liv jag vill ha, men vet jag vad jag vill? Ja, inte stressa i alla fall... men man måste ju inte stressa bara för att man har för mycket på agendan. Det sitter ju i huvudet på något sätt.
Perspektiv på tillvaron
Just nu ligger Kokkos på min ena fot, det är alldeles tyst (förutom hundarnas andning) och utanför är det alldeles mörkt. Inte har jag det så illa ändå med lite perspektiv. Klaga lite måste jag ändå få göra i min egen blogg. Som om någon skulle vara intresserad...

lördag 22 februari 2014

Skotta snö

Ett ordentligt träningspass på ca 2 timmar med att skotta snö från hundstallet. Även om vi inte använder det så är det onödigt om det rasar. Hundarna fick sig en slädtur i skogen efter att jag fått vila en stund. Per tog hand om skottningen av gården idag. Skönt att han är hemma ibland :) Jag är verkligen inte så flitig att skriva, funderar att lägga ner det hela... Men samtidig är det roligt att skriva. Jag är inte den som förhastar mig, så bloggen ligger nog kvar ett tag till :)

fredag 14 februari 2014

Kram

En stor Bjelfie-kram på Alla Hjärtans dag till er som läser!

onsdag 12 februari 2014

Klapp på axeln

Nu behöver jag ge mig själv en klapp på axeln. Har gjort så himla mycket sista tiden att jag blir trött bara jag tänker på det. Flytt, mycket jobb på arbetet, hundarna, snö och fastighet. Idag har jag knappt hunnit hämta andan, men jag har kunnat skjuta upp något, men valt att "köra på". Gått, jobbat, varit till mor/far, sotat pannan i gammhuset, gett blod, beställt 9 pizzor för imorgon, handlat till mig själv och jobbet, gjort upp eld i panna, skottat snö, aktiverat hundarna (tyvärr för lite just idag). Nu har jag duschat och är helt slut. Kommer att somna ovaggad... men jag behöver muntra upp mig själv med en klapp och en tanke om att det blir lugnare... Jag vill ägna mest tid till hundarna...

lördag 8 februari 2014

Besök

Ikväll fick vi besök av Eva, Jonas med hundarna Wilda och Moa. De åkte skidor över sjön till oss och hundarna sprang. Wilda är rätt liten, så på hemvägen fick hon åka ryggsäck. Hon fann sig så bra i att bli nerstoppad i säcken fastän hon inte åkt så förut. Hon var nog trött :)

Jag hade gjort upp spår med mina hundar innan, då det snöat så mycket... oj vad vi fick svettas. Jag kunde aldrig stå och vila något på släden, utan fick gå, springa eller sparka hela tiden. Tidigare på dagen skottade jag av garagetaket på huset i Arvidsjaur och lite på huset också... Så jag förtjänade verkligen min dusch innan vi fick besök :)

Jo, jag har skrivit kontrakt på huset i Arvidsjaur. Det ska säljas nu, så vi tömmer det. Lite jobbigt att skiljas från ett hus man trivts i, men jag trivs ju på det nya stället också. Trots att jag var rätt mörkrädd ett par dagar förra veckan... men det gick över. Det enda jag behöver vara rädd för är min egen fantasi. Eller...

onsdag 5 februari 2014

Onsdagsmiddag

Ikväll hade jag bjudit några vänner på middag. Medan Per (som faktiskt råkar vara hemma en vardag) lagade maten så åkte jag släde över sjön och hämtade våra gäster. De åkte skidor. Så vi var 4 tjejer med pannlampor och fem hundar som på rad tog sig från flygbryggan över till Fristad. Det är 2,5 km och nu finns det dessutom skoterspår att följa. Gick riktigt bra :) Vi och alla hundar trivdes och blev mätta i magarna. Lite vardagslyx mitt i veckan.

söndag 2 februari 2014

Ute

I helgen har vi mest varit ute och så även hundarna. Det har skottats snö, körts släde, kikat på sjön där de kör Lamborghini i flera olika färger, utforskat nya marker kring där vi bor... Ja, en massa ute helt enkelt men även en del flyttkartonger har packats. Måste ju tömma gamm-huset någon gång så jag kan sälja det...
Foto: Per