fredag 31 januari 2014

Femundlöpet

Om en timme startar Femundslöpet i Norge och en go vän, Matti, från Jokkmokk är med i år också. Förra året var en rysare både för honom och Stina, som också var med. Ska försöka följa loppet så mycket jag kan i år också, men det pågår så väldigt länge så det går inte att vara med hela tiden... 600 km ska hundarna springa... Gå gärna in på länken Femundslöpet ovan och kika på livesändning eller på Mattis blogg där alla hundar är presenterade. Working Husky Kennel på FB skriver också uppdateringar löpande. Riktigt skoj att följa när man har någon att heja på :)

söndag 26 januari 2014

Helgen

Mycket jobb i helgen då jag inte hunnit det jag måste under veckan. Ändå har jag självklart varit ut med hundarna. Lördag åkte jag efter skoterspår i skogen och idag, söndag, blev det skidor på isen med både hundarna och Per. Vi har även hunnit fika med vänner och burit pellets, så jag har inte jobbat hela tiden. Lite helg behöver jag för att tagga för en ny vecka... budgetmöte...






måndag 20 januari 2014

Det blir inte alltid som tänkt sig...

Morgonen startade inte så bra. Min bil, som aldrig svikit mig förr, startade inte på morgonen. Just denna morgon hade jag dessutom planerat noga för att hinna allt. Skjutsa Per till bussen, lämna hundarna i hundgården på samhället, lämna bilen och bilnycklarna hos mamma som sen skulle besiktiga bilen åt mig. Sen bli upphämtad av kollega för att åka till jobbet... phu... Kyla brukar inte hindra min passat...Hade ändå haft motorvärmare sen 3 och skulle åka just efter 6.
Att på morgonen planera om allt gjorde mig inte bara lite stressad... Min mor kom och hämtade Per för att ändå missa den buss han hade tänkt ta. Men han hann till föreläsningen i Umeå med 5 minuters marginal ändå, så ingen skada skedd. Hundarna fick åka med mor in till samhället också... jag var ju tvungen att åka till Arvidsjaur på kvällen och köra det pass jag har på gymmet. Och min kära kollega hämtade mig i Fristad, så jag tog mig till jobbet också. Väl på jobbet hade vi 10 plusgrader på kontoret. Det var i kallaste laget...Men det ordnade sig också, då elpatronerna verkade ha hakat upp sig. Fick inte så varmt, men temperaturen började stiga i alla fall... Å andra sidan blev det varmt ute också.
Min privata mobil råkade jag visst glömma hemma också, men jag klarade mig bra utan - så ingen skada skedd. Mor och Far åkte ut och fick igång min bil med startkablar, vilket jag är otroligt tacksam för. Jag hade börjat planera att ta den saken på tisdag, för på måndagen skulle jag inte hinna. Nu körde de bilen till Arvidsjaur och kvällen kunde avslutas ungefär som jag hade tänkt. Fick förresten en ny tid att besiktiga bilen också. Nu valde jag en senare tid så jag hinner starta bilen i god tid före. Oftast så ordnar det sig även om det inte riktigt blev som man hade tänkt sig. Jag kan gå och lägga mig utan att tänka på hur jag ska få igång bilen nu...Godnatt!

söndag 19 januari 2014

Kallt var det här

När det är riktigt kallt ute brukar det vara så fint ute. Nästan som en regel. Idag var inget undantag, -37 var det som mest och vi tog hundar, kameror och ordentligt med kläder och gick på promenad.
Nog tyckte hundarna att det var lite kallt, trots att de är polarhundar. Kanske för att de fått sova inne nu när det varit som kallast.
Det var stor skillnad hur kallt det var mellan olika ställen på isen. Kände riktigt skillnaden och avståndet behövde inte vara mer än 50 m.

torsdag 16 januari 2014

Skidtur

Foto: Per
Ikväll tog jag och Per en skidtur med hundarna i månskenet. Hur härligt som helst!

onsdag 15 januari 2014

Måne

Lite mulet ikväll, men ändå otroligt vackert. Fullmåne och vinter ihop är oslagbart! Det är väl norrskenet som tar priset, men såna här fullmånekvällar gör mig på gott humör :)

tisdag 14 januari 2014

Vinter o mörker

En promenad i skogen i kylan. Knarrande under skorna och det biter i kinderna. Att bara gå ut genom dörren och redan vara i skogen känns så bra. Trodde att jag skulle vara mörkrädd här ute, men det är nästan tvärt om. Mindre mörkrädd här än på samhället... konstigt...
Gnistrande snö, fullmåne, Orion, skogen och vårt slott i vinterskrud.

söndag 12 januari 2014

Vindar

Det blev en riktigt svettig tur idag med hundarna. Jag fick jobba minst lika mycket som de. På väg mot Arvidsjaur var det sol och medvind. När vi vände hade solen gått i moln och vi fick nordanvinden mot oss. Inte för att jag fryste, men det kändes en klar skillnad och jag fick riktigt rosiga kinder.

lördag 11 januari 2014

Ljusglimtar

Behövde inte vänta så länge på ljusglimtar. Solen visade sig idag! Först fick jag skotta snö, för det har snöat, trots kylan. Sen gav vi oss iväg allihop och plumsade i snön på sjön. Alla tidigare spår är som bortspacklade och slipade.

fredag 10 januari 2014

Bit ihop

Det har varit så mycket...länge, ibland så jag tappar lusten till allt. MEN jag är så duktig att bita ihop. Jag vet ju att det ibland finns ljusglimtar och när de kommer så känns allt toppen. Har fått ilningar i tänderna, kanske för att jag biter ihop rent fysiskt utan att jag märker de. Hur som helst var jag till tandis idag för att försöka få bukt med det hela. Försök nummer ett är att hoppas att det är tandhalsarna och inte en spricka. Så om behandlingen hjälper (någon flytande plast som ska täcka område) så behöver jag inte dit igen. Hoppas jag slipper. Min bil har också fått service idag och nu har delen till snöslungan kommit så de kan reparera den till veckan. Jag vill inte bli allt för vältränad av all snöskottning.
Har ni någon ljusglimt att bjuda på så är den varmt välkommen...

söndag 5 januari 2014

Svettigt

Foto: Per
Det har varit många dagar med snöskottning och eftersom vår snöslunga gått sönder så har det varit snöräv som gällt. Lite kuriosa är att min farfar uppfann snöräven när han jobbade åt järnvägen. Hur som helst så är det rätt så svettigt att skotta. Igår tog jag en skidtur med hundarna efter skottandet för att förtjäna duschen lite mer. Idag har jag gått i djupsnön med dem, men ska springa senare för att lukta riktigt illa innan jag duschar... ha ha ha...

torsdag 2 januari 2014

Spegling

Kirri är verkligen en drömhund. Så otroligt snäll mot allt och alla, duktig på det mesta man testar. Till och med agility, som kanske inte är en "husky-sport" direkt. Skulle verkligen vilja utöka flocken med någon som han, men alla har sina speciella personligheter. De speglar sina hussar och mattar mycket också. Uttrycket "sådan husse, sådan hund" säger mycket om hur det faktiskt är. Tyvärr måste jag då ta åt mig när jag har haft en hund som inte alls var trevlig (mot någon annan än mig). Där måste jag ha gjort mycket fel... Hon var så nervig... Jag var nog inte den ledaren hon behövde. Tur att man kan förändras och lära av historien. Och ta hjälp ifall man ser att det inte är som det ska...Oftast är det en själv man behöver förändra för att hunden ska få det bra.