torsdag 31 oktober 2013

Fristad norrsken

Gårdagens norrsken var verkligen häftigt. För x antal år sedan, då man inte visste vad det var för något, då måste man ju blivit rädd. Ljus som dansar över himlen!!!
När jag till slut slet mig från skådespelet för att gå och lägga mig, så kunde jag kika ut genom sovrumsförnstret och se hur himlen hela tiden förändrade sig. Vilken otrolig lyx!!!

lördag 19 oktober 2013

Fredagkväll

En vacker fredagkväll. Månsken och minusgrader. Nu kommer snart vintern!

onsdag 16 oktober 2013

Blod

Bild från Geblods hemsida
Idag har jag gett blod för första gången (någon gång ska ju vara den första). På köpet får man veta en massa fakta. Tex vilken blodgrupp man har. A+ var jag, som tydligen är den vanligaste blodgruppen i Sverige. Skoj att vara bland de vanligaste någon gång :) Fick även veta att Arvidsjaur ligger på andra plats i Norr och Västerbotten på att ge blod (Vilhelmina är bäst). Och en massa annat om blod... de måste vara vampyrer som sköter den där bussen :D

tisdag 15 oktober 2013

Natten

Hundarna skulle få sova inne inatt. Inte av någon speciell anledning, men jag tycker om att höra dem andas. Fast de ville ut mitt i natten, vilket inte gjorde något, som ni ser.
Jag hade försökt fånga norrskenet tidigare på kvällen, men "ska bara" göra en massa annat först... tills det försvann. Hade jag haft tålamod hade det förstås kommit tillbaka... men man vet aldrig med norrskenet...

måndag 14 oktober 2013

Helgen

Helgen som har varit har vi varit riktigt effektiva (till skillnad från förra helgen då vi var så trötta att nästan inget blev gjort). Jag tog mig till och med tid till lite fotografering. Jag hoppas ni ser att det blåser i träden :)
Kirri får vara modell igen. Han är riktigt en riktig naturbegåvning i dubbel bemärkelse. För vem har sett en onaturlig hund :)
Vi fick besök i Fristad också. Det är så roligt när någon kommer och man får bjuda på lite kaffe och ta paus från göromålen.

tisdag 8 oktober 2013

"Döpas"

För några år sedan kom en främmande man fram till mig på en "Lappis-kväll" och frågade om jag kände igen honom. Nej, det gjorde jag inte. Han presenterade sig och ville be om ursäkt. "För vad???".
Det var när vi gick i skolan, jag hade börjat sjuan och skulle "döpas" i killarnas pissoar. Han tror jag gick i nian och tillsammans med några till killar från nian så skulle de "döpa" alla i sjuan. De var tre-fyra killar som gav sig på mig för att utföra uppdraget. Men när jag gör motstånd så gör jag det på riktigt. Det fanns inte en chans för dem att få mig in i killarnas toalett ens. Till slut gav de upp och frågade om de åtminstone kunde få hälla vatten ur en mugg på mig. Visst, det kunde de få. Kanske kände de att uppdraget då slutfördes.
För detta ville den främmande mannen be om ursäkt. Jag kom ihåg händelsen, men även att jag gick vinnande ur striden. Jag hade inget ont öga mot någon av dem efteråt heller och sa det till honom. Nog fick han sin ursäkt förstås, om han gått och funderat på detta i alla år. Modigt gjort!

måndag 7 oktober 2013

WWF

Även om jag känner mig maktlös när det gäller tjuvjakt av utrotningshotade djur, så finns det ändå något jag kan göra. Jag är inte så väldigt insatt i WWFs arbete, men de gör något i alla fall. Vad jag är rädd för när jag stödjer en organisation är att det mesta går till administration... om ni har tips om bättre val än WWF så får ni tipsa. Greenpeace har jag stött i hur många år som helst, men det känns inte vara nog...

söndag 6 oktober 2013

Boden

Det är inte ofta jag är till Boden, men idag blev det en tur dit. Precis hela dagen gick åt för att köpa snöslunga och halm. För först förbi Storheden för några små ärenden, som i slutändan tar mer tid än man kunde ana. Jag hade tänkt att köpa något träningsplagg, men hade lagt det sist i prioritet... och när vi kom dit var jag så grymt less att jag inte kunde tänka mig att gå in i en affär till. Men vad duktiga vi varit på att effektivt handla precis det som var på listan! Och nu har vi även fått se lite småbyar mellan Avan och Älvsbyn. Det är så trevligt med GPS som tar en på vägar man annars inte visste fanns :) Bilden har jag tagit med lång slutartid nere vid vattnet i Fristad. Hade inte kamera med mig på vår tur, men vi fick se en fantastisk regnbåge när vi stannade till i Älvsbyn för en kafferast.

tisdag 1 oktober 2013

Ekonomiassistent

Då min ekonomiassistent har flyttat till vårt grannland, så söker jag nu en ersättare till henne på Tentipi i Moskosel. Det är inte lika panikartat som när jag sökte i januari, då det var pga dödsfall. Nu känner jag ändå ett slags lugn och är inte mitt uppe i bokslut. Finns hen där ute någonstans som kan tänka sig en 60% tjänst i Moskosel och jobba med löpande bokföring, reskontra, leverantörsfakturor, betalningar, fakturaöverlåtelser etc? Ring i så fall mig på Tentipi, 0960-30100 :)