söndag 21 juli 2013

Hjortron

Egentligen behövde vi inte mer hjortron, men det är så härligt att vara ute i skogen så det blev ändå en till runda vid Suddes. Idag var det extra härligt då det blåste ordentligt.
Per tog någon bild också, så det syns att jag också var med :) Och så mor och far.
Blev en fin hjortronskörd idag också, trots att vi varit på samma ställe och plockat tidigare. Kokkos plockar också lite och äter, men Kirri verkar tycka kråkbär är godare.

lördag 20 juli 2013

Jokkmokkstur

Fredagkväll åkte vi till Jokkmokk, till våra fina vänner, Matti och Stina. Alltid lika skoj. De driver Jokkmokkguiderna och har även kennel med Siberian Huskys.
Det händer mycket när alla cirka 40 hundar springer ut i rasthagen och inväntar middagen. Full rulle hos de flesta hundarna.
Flera står på kö för att få lite extra uppmärksamhet från husse.
Som vanligt lika trevligt och det var en riktigt bra start på min SEMESTER :)

torsdag 18 juli 2013

Idag

Idag intensivt jobbande. Blir alltid extra mycket inför semestern, tycker jag. Efter jobbet blev det hjortronplockning och sen surströmming hos Malin. Ut med hundarna också förstås, men min egen träning fick stå åt sidan. Ibland hinner man inte allt man vill... Blir nog intensivt imorgon också, men det är mycket jag vill göra (och en del måsten).

onsdag 17 juli 2013

Kvällsfisk

Efter en god middag hos Malin så åkte vi en sväng och fiskade med Pers bror och brorsbarn. Theo fyllde nyss 10 år och fick ett fiskespö som skulle testas.
Vilbur höll nästan få Kokkos som nappade... Hon var helt galen i hans gula "pumla".
En liten harr nappade i alla fall :)

lördag 13 juli 2013

Guld och skitiga hundar

Idag har vi plockat hjortron kring Slagnäs. Det finns säkert på närmare håll, men det är alltid där jag plockat ända sen jag var liten.
Hundarna följde med och lyckades bli riktigt skitiga. I skrivande stund sover de och verkar riktigt trötta. Hjortronen var mogna, men det fanns kartar också.

fredag 12 juli 2013

Termostest

När vi har varit ute och tältat så har jag haft med mig mina två termosar fulla med varmvatten. Dessa två är riktigt bra! Jag fyller dem med varmvatten när vi åker ut och på morgonen efteråt kan jag dricka varmt vatten (förbjudet att sätta kaffe, te eller annat i mina termosar då det tar åt sig smak). Den märkeslösa termosen har jag haft på vintern också och kunnat dricka varmt på morgonen. Båda är lika bra, men jag har provat andra märken som inte hållit måttet (från Sagafom och Alladin). Både att de har läckt och att de inte hållit varmt till morgonen därpå. Termos är bra och den märkeslösa (en gammal som jag haft så länge jag kan minnas). Finns mer vetenskapliga tester, så läs gärna här.

torsdag 11 juli 2013

Dumma orm

Mitt hjärta blöder så för mina vänner i Jokkmokk som idag förlorade en av deras unghundar av ett ormbett. Det blev för mycket för hennes kropp och hon fick gå vidare till de oändliga vidderna. Det är så sorgligt :´(  Kokkos hade bättre tur när hon blev ormbiten maj 2011. Men nog var jag orolig... hon låg och gnydde hela natten och hade så ont. Läs gärna Stinas inlägg om ormbettet, hon skrev så bra. Även inlägget just innan.

onsdag 10 juli 2013

Sol, vind...

"Sol, vind och vatten. Höga berg och djupa hav. Det är mina drömmar vävda av" /Gärdestad. Kan bara hålla med...

måndag 8 juli 2013

Stolt

Idag känner jag mig så stolt som lyckats starta Tentipis traktor, köra den, lasta av en pall från lastbil, lossat godset i lokalerna, parkerat traktorn och sen fått av motorn. Inget gick sönder heller :) Frågan är bara om jag stoppade traktorn på rätt sätt, för det var verkligen inte lätt... får fråga Ove imorgon. När det inte finns någon annan här som kan köra traktor, så får jag göra mitt bästa. Har testkört den för några år sedan, men aldrig lossat en lastbil. Det är i alla fall riktigt skoj att köra traktor :)

söndag 7 juli 2013

Tälta

Lördag natt flydde vi Arvidsjaur för att slippa allt ljud från Nattivalen. Fredagens ljud kändes som en orkester i trädgården, så det var lite svårt att sova. Tyst, lugnt och fint var det i skogen... men natten blev ändå inte som jag tänkt mig.
Jag har ett Exped liggunderlag som jag tycker är väldigt skönt att ligga på. Om bara luften är kvar i madrassen hela natten!!! Det har blivit något fel med utluft-ventilen och det pyser sakta, sakta ut luft. Så jag fick fylla några gånger under natten. Ogillas!!! Nu måste jag ta reda på hur jag ska fixa till ventilen. Den del som har kommit lös verkar svår att få tillbaka, men jag ska försöka lösa det... Tycker ändå ett märke som Exped ska ha grejer som håller bättre... Hade detta varit under en längre tur, så hade jag ju blivit rätt så olycklig... Det följer dock med laglappar att reparera hål i själva madrassen...

lördag 6 juli 2013

På hästryggen

Idag har det varit en fantastisk dag. Det var 14 år sedan sist jag red med Richard på Udda Äventyr  men jag hoppas inte det blir 14 år till nästa gång. Verkligen en upplevelse.
Jag hade kameran med, men tog egentligen inte så många bilder. Jag var lite upptagen med att rida helt enkelt. Däremot var det bra med westernridning, då man har höger hand fri och faktiskt kan ta bilder.



Foto:Per
På ranchen i Stockfors där Richard har alla sina hästar. Han har hållit på sedan 1989, lika länge som Tentipi (eller Moskoselkåtan som vi hette först)
Per Mcahan :)

torsdag 4 juli 2013

Torsdag

Igår gick löpningen riktigt bra, men det kan jag inte påstå att den gjorde idag. Vi fick palt hos mor & far, vilket kanske inte var bästa energikällan... Men vi tog oss igenom 5 km, så helt galet var det inte. Kirri tyckte nog 15 grader var för varmt...
Foto: Per
Efter löpning och dusch så åkte vi utan hundarna till flygbryggan och åt glass. Så fint och lugnt det var! Bilden med solen har jag mörkat ner... snart orkar jag vara uppe till solen når horisonten, då den går ner tidigare och tidigare för varje dag. Happy face!!!

tisdag 2 juli 2013

Fiskespö

Foto: Per
Mitt rosa fiskespö och en fiskeintresserad hund... Är verkligen kass på att fiska, men tycker ändå att det är lite kul när spöt är rosa :) Jo, och när det nappar är det också roligt, men det händer så sällan...