torsdag 30 maj 2013

Vatten

Med Per och Malin (och hundarna så klart) till flygbryggan ikväll. Så härligt ute denna näst sista dag i maj. Jag vadade i vattnet och det var riktigt skönt. Till och med Kirri gick ned så han fick vatten på magen, vilket inte händer ofta.

onsdag 29 maj 2013

Tentipi tältnatt

Igår efter jobbet gick jag och flera av mina kollegor på Tentipi ut till Storholmen i Moskosel och tältade. Vi hade lite utbildning på produkterna också, då det är mycket nytt på Adventure-tälten sedan vi sydde dem i Moskosel.
Vädret kunde inte ha varit bättre. Lätt bris och sol, nästan inga mygg. Jag tyckte det var en supertrevlig kväll med renskavskebab och godis.
Innan läggdags tog vi en promenad till en annan del av ön. Vilken fantastisk skog det är på holmen! Så vacker! Måtte den inte huggas ner någonsin.
Vi la oss samtidigt med solen. Jag och Ida delade en Safir 9 bp med 3 hundar. Kan lova att vi hade gott om plats :) Det var ingen som frös på natten, men göken och tranorna levde om en del...
Det kanske kommer någon fler bild sen :)

söndag 26 maj 2013

Hundaktiv

Dagens hundaktiviteter blev bland annat skogspromenad i okänt område. Vi kom till en liten sjö där hundarna kunde svalka sig. När vi körde därifrån fick vi se en älg, en "fjoling".
Sen lekte vi med boll i trädgården till Kokkos stora förtjusning. Hon jagar bollen och Kirri tittar på :)

lördag 25 maj 2013

Blöt hund

Vackert vid flygbryggan i kvällsljuset. Har jag kanske sagt det förr någon gång... Jag verkar ha en dragning att åka tillbaka dit jag gillar att vara. Kokkos badade i alla fall och det luktade blöt hund sen. Det luktade sommar med andra ord :) Väldigt mycket vatten i sjön nu.

Piteå

Idag blev det en resa till Piteå för att hämta mina nya glasögon. Även om jag mest använder linser så är det tillfällen då glasögonen åker på. Mina gamla är över tio år och jag märker skillnad nu när jag har nya på näsan. Jag ser bättre ut genom glasen och det gillas. De nya bågarna är inte lika tidlösa som mina gamla, men det bör inte vara något problem när jag ändå inte använder dem så ofta. Jag behöver inte ha nyaste modet...
Malin följde med till Piteå och vi gjorde en hel del ärenden samt åkte ut till Piteå havsbad och träffade Marina och Johan. Ett fika där innan vi åkte vidare hem för en löptur. Idag blev det 10 st 100 m intervaller efter uppvärmning och före nedvarvning. Jag var pigg i kroppen och det kändes som jag skulle ha kunnat springa ännu snabbare.

fredag 24 maj 2013

Byxboken

Nu har jag fått Lundhags byxbok i min brevlåda och jag är en av profilerna där. Det känns riktigt skoj! Förmodligen för att känna sig lite utvald, att det finns något med mig som är intressant :) Förstås att jag använder deras byxor också... Sen är det skoj att Per fått sin första bild publicerad :)

Fredag

En fredag med jobb hemma och sen en del ärenden. Vi tog en löptur innan middag och både Malin och hennes hund, Ozzy, följde med. Lite för varmt ute för hundarna, men vid Stenträsket finns det i alla fall gott om vatten längs vägen.

torsdag 23 maj 2013

Tältplats

Idag var jag och rekade lite tältplatser inför en tältnatt nästa vecka med några kollegor. Finns två starka kort, varav denna skog är en av dem. Vi får se vart det blir, beror nog lite på väder och vind. Skoj blir det hur som helst! Kanske jag inte håller mig till nästa vecka, utan "tjuv-tältar" lite i helgen :)

tisdag 21 maj 2013

Ny kompis

Hundarna fick träffa en ny kompis ikväll, Idas schäfer. Det gick bra. Så nästa vecka ska nog hundarna få följa med på tältnatt. Det ser ut att bli toppenväder :) Hoppas inte myggen exploderat innan dess... de är på gång, men än är det inte så mycket att jag måste bada i myggmedel :)

söndag 19 maj 2013

Isbad

Jag åkte upp med hundarna till Vittjåkk med förhoppning om att det skulle vara svalare där. Hundarna tycker inte så mycket om värme. Svalare var det och isen låg bitvis kvar på den lilla sjön. Kokkos var på andra sidan och jag ropade på henne... och hon valde att springa rakt över!!! Och druttade i vattnet!!! Vilken panik jag fick, sprang allt vad jag kunde runt sjön för att rädda henne. Men snabbt var hon uppe. Hon vände om och kravlade sig upp på isen där hon kom ifrån. Skakade av sig vattnet som inget hade hänt. Vet inte om hon lärde sig något, men jag lärde mig att inte ropa på hundarna när de är på andra sidan en osäker sjö... även om det är en pytteliten sjö. Det är Kirri som är på bilden som jag tog bara för att visa isen... Åh, så rädd jag blev...

Kratta

Idag blev det krattning hela förmiddan. Skönt att räfsa till gården lite i solskenet. Klippte häggbuskarna (eller om det är syren... jag vet inte så noga) då jag tycker de breder ut sig så mycket. Är inte jätteförtjust i buskarna, men de var här när jag köpte huset och jag har inte tagit bort dem helt. Bara klippt bort dem i omgångar... men de växer upp igen. Roten är gigantisk, så ska man bli av med dem helt måste man nog gräva. De får stå ett tag till...

lördag 18 maj 2013

Lördag

För någon dag sedan var påskliljorna bara knoppar och nu helt utslagna blommor. Det går snabbt ibland...
Det är roligt att ha lite blommor ute på sommaren. Har inga blommor inomhus, inte ens en garderobsblomma. Jag vill ha det så just nu... Ibland köper jag någon fin snittblomma för att piffa upp för tillfället, men jag är så lite intresserad av krukbloms-vård. Bättre de får leva hos någon annan...
Grillmiddag med middagsgäster var riktigt trevligt. Det är så sällan, men det ska det bli ändring på :)
Kyckling, korv, halomi och grönsaker... vi blev mätta!

onsdag 15 maj 2013

Onsdagkväll

Jag sov bort stor del av kvällen. Vaknade vid 4 på natten och kunde inte somna om. Så jag klev upp och städade lite, tog in hundarna och åt tidig frukost... så jag var redigt trött när det blev kväll och somnade. Tur att jag sen vaknade för att åka till flygbryggan med hundarna och se solnedgången.
Det är riktigt länge sen jag var vid flygbryggan, så det var liksom extra skoj. Isen har inte helt försvunnit, men den är på god väg. Även om jag gillar vintern så ska det bli skönt med sommar. Våren (inte att förväxla med vårvintern) är rätt smutsig och ful. Men full av liv, så det finns ju fina saker också :)
Månskärvan i vattnet...

söndag 12 maj 2013

Piteåtur

Idag har jag varit en sväng till Marina i Piteå. Alltid lika trevligt, vi kan verkligen prata om vad som helst.
En dimmig strandpromenad vid havet var riktigt skönt. Vi trodde först det var sand som flög i blåsten, men det var ånga från havet. Häftigt!
Hem sen och springa med hundarna :)

lördag 11 maj 2013

Kängvård

Efter en brak-frunch hos Malin så passade det bra med vård av kängor. Luktar så gott av tjära nu :)

Dimma

Dimma i Reivo, harar det enda djur vi fick se. Hörde fåglar och ibland var det bara skönt tyst. Vackert i gråskala.
Vid sjön kunde man inte se över på andra sidan, men den lilla ön syntes i alla fall...

fredag 10 maj 2013

Jokkmokktur

Foto: Per

Igår hade vi en riktig toppendag. Vi körde till Jokkmokk för att hälsa på lite vänner. Började hos Diana och blev bjudna på en helt otroligt god fisksoppa. Förutom god mat, så är det så trevligt att surra med henne. Sen åkte vi till Skabram, till Matti, Stina och alla hundarna (varav jag så gärna vill ta med en extra hem). Så trevligt att vi inte tog oss därifrån förrän skymningen. Det var i och för sig bara tur, för vi fick se massor av djur på hemfärden. Älgar, renar, räv, svanar, bäver, tjädrar, harar och jag tror även jag fick en skymt av tranor.
Foto: jag

Foto: jag

tisdag 7 maj 2013

Kyrkan

Idag slutade jag arbetet tidigare för att göra min plikt som förtroendevald revisor åt kyrkan. Blev kvar betydligt längre än jag hade tänkt. Efter att ha gått igenom en del av redovisningen så träffade jag Åke och vi blev sittande med kaffe och samtal i cirka två timmar! Kändes bra att prata om Låtta, hennes val att ta sitt liv och hur det har berört oss. Det är så ofta som mina tankar går till henne och jag tror det är så för många som kände henne. En tjej som berörde med hennes energi och blotta närvaro... Bra att prata om livet i stort och smått, sånt som känns viktigt... Kanske det skulle vara mer av den varan här... Eller också inte...

lördag 4 maj 2013

Lördag

Jaktmässan gick bra, men utan försäljning (uppgraderar ett par dagar efter - vi fick sälja hela mässutrustningen). Lite trist att inte sälja, men det var betydligt fler som kom och frågade och visade intresse än förra året. Sen är det skoj att träffa människor :) Efteråt var jag riktigt trött i huvudet och kroppen (av att stå hela dagen). Det blev ingen löpning idag, utan vi gjorde en liten tripp med bilen för att spana efter djur. Fåglar blev resultatet. Jag fångade denna höna på bild. Men är det orr- eller tjäderhöna? Jag gissar tjäder, men de är rätt så lika...

fredag 3 maj 2013

Bygga monter

Foto: Per
Ikväll så byggde jag och Per Tentipi-monter för Jaktmässan i Arvidsjaur. Det saknades detaljer i packningen och en mittstång var fel längd. Vi löste det, men det tog ju lite längre tid än jag trodde. Nu står tälten där och vi behöver bara snygga till lite imorgon innan portarna öppnar för allmänheten.

onsdag 1 maj 2013

Vittjåkk

Idag kom Per hem från München (utbildning i jobbet) och vi tog en tur till Vittjåkk. Dit tror jag inte vi har varit sen liftarna startade. Nu har de stannat för säsongen. Det var ändå gott om snö kvar och det såg då ut som det skulle ha gått bra att åka slalom. Men vad vet jag, är inte riktigt en utförsåkare.
En riktigt vacker dag. Nyss tog vi en springtur i skymningen. Nu blir det inte mörkt under vakentiden och jag bara älskar det. Så mycket piggare jag blir med ljuset. Imorgon jobb, fredag bygga monter på jaktmässan och lördag är själva mässan på isladan i Arvidsjaur. Det ska bli skoj att jobba med lite annat än siffror :)