torsdag 28 februari 2013

Djurplågeri


Se inte denna film, för jag gjorde det och mår så illa efteråt. Kan inte få bilderna ur mitt sinne. Men budskapet är ändå viktigt.
Kortfattat: djurplågeri på det mest grymma sätt. Vad kan man göra för att detta inte ska hända?
Det jag själv vet att jag kan göra är att inte köpa produkter som jag inte vet ursprunget av, om det eventuellt kan  innehålla päls, läder eller dun från plågade djur. Man kan fråga leverantörerna, producenterna eller personen i butiken. Om de inte vet, så chansa inte... När det gäller kött så föredrar jag vilt från skogarna här.

tisdag 26 februari 2013

Mångalen

Vackert i Arvidsjaur en sån här fullmånekväll. Aooooooo

söndag 24 februari 2013

Sköna söndag

Foto: Per
Idag var en bra dag för takras. Fick tag på en traktor som tog det mesta men vi knäckte både sopkvasten och ena spaden. Riktigt tung snö.
En skön promenad på isen med hundarna. Här atackerar Kokkos en snöboll, vilket hon kan roa sig med så länge vi orkar kasta bollarna. Energiknippet!!
Kirri har inte samma energi som Kokkos och visar tydligt att han är less hennes försök till bus.
Tre kärlekar.
Vi åkte förbi Idrottsplatsen där det hoppade en massa skotrar. Jag vet inte om det var tävling eller inte och kan inget om sporten, men det var stunder då det var riktigt många skotrar igång. Det jag själv konstaterade var att de gröna skotrarna hoppade högst och längst :)

lördag 23 februari 2013

Mycket fart

Idag började lördagen mycket lugnt med nyhetsmorgon i soffan. Sen satte vi fart. Det blev takskottning (nocken) på huset, hundbus vid flygbryggan och sen sprang vi med hundarna 8 km.
Både lugn och fart, ganska bra blandning på lördagen. Jag hoppas jag belönas med lite träningsvärk imorgon :)

torsdag 21 februari 2013

Vila

Ibland känner man tydligen än annars att man behöver vila. I tisdags när jag skulle springa så kände jag ingen lust alls (vilket jag annars faktiskt gör) och det gick riktigt tungt. Så kikade jag i min kalender och insåg att jag tränat 14 dagar i rad utan vila. Hur gick det till? Det är ingen elitträning eller långa löppass, men dock träning och ibland måste man vila. Så igår vilade jag och åt blåbärspaj som pricken över i:et. Det var riktigt skönt, som Kirri på bilden illustrerar. Han kan vila! Idag hoppade jag in som instruktör på Body Pumpen efter ett kort löppass. Och nu kändes allt bra igen :)

HÄFTIGT

http://btlondon2012.co.uk/pano.html

Gå in på länken och zooma in.

onsdag 20 februari 2013

20 Februari

Har inte tagit några bilder, men kikade tillbaka bland mina gamla och såg vad jag gjorde för ett och två år sedan. För två år sedan, 20 februari, var vi på Akkanålke med hundarna (ingen högoddsare direkt). Strålande vacker dag. Som idag, fast jag tillbringade denna dag på jobbet. För ett år sedan tog jag inga bilder denna dag. Några dagar efter var jag så sjuk att jag blev inlagd med massa antibiotika direkt i blodet. Det var då det. Just nu längtar jag mest efter semester...

söndag 17 februari 2013

Håret

Foto: Per
Åh, jag borde verkligen klippa håret. Det är så slitet och fult, jättejobbigt att reda ut. Jag gillar verkligen inte att gå till frissan (förlåt alla frisörer, det är inte något personligt mot er) så det blir nästan aldrig att jag bokar någon tid. Jag vet att jag inte är snäll mot håret, så jag får verkligen själv för hårets "förfall". Ibland tar jag fram saxen och naggar lite i topparna, men det räcker inte. Ska jag vänta tills jag ska till Stockholm nästa gång och få gå till min fina kusin, Eleonor? Eller ska jag ta första bästa tid hos någon av frisörerna i Arvidsjaur? Medan jag funderar på det så slits håret ytterligare lite mer och får behov av ännu djärvare saxar... Jag bokar nog tid hos tandläkaren istället, det brukar jag inte bli nojjig över i alla fall :D

lördag 16 februari 2013

Taklagsfest

Foto: Per
Idag har vi skottat snö på ladgårdstaket i Slagnäs. Svettigt värre och fint väder hade vi.
Jag fick snö på kameralinsen vilket inte var så lyckat... Hundarna följde i alla fall upp med på taket så det gick att ha bättre koll på dem. Det är rätt mycket trafik på Norrsidan nu när Tjintokk och biltestarna är där.

fredag 15 februari 2013

Det bultar på dörren

Inatt bultade det på dörren. Jag hade somnat, så jag hade ingen aning om vad klockan var. Blev riktigt rädd. Med pulsen i halsgropen gick jag fram till dörren och frågade "vem är det?". "Det är bara jag", kom som svar. Det var Per som hade lurat mig. När han ringde från Södertälje var han i själva verket i Sundsvall. När jag sa "god natt" var han nästan i Örnsköldsvik och skulle sova där. Men nu var han utanför dörren och klockan var just före midnatt. Han ville hinna hem på alla hjärtans dag, och det hann han ju. Bästa överraskningen jag kunde få, även om jag först var livrädd. Han hade till och med köpt en bukett blommor på en mack i Lycksele. Vilken kille! :)

onsdag 13 februari 2013

Alla hjärtans dag

Imorgon är det "Alla Hjärtans Dag". Jag är på jobbet nästan hela dagen, så ni kan skicka alla presenter med bud till mig på Tentipi, Abmorvägen 38 i Moskosel. Blir det senare så får det bli hem till Arvidsjaur eller i skogen någonstans :)
Eller förresten... skriv hellre en glädjande kommentar, för jag har nog allt jag behöver och blommorna dör bara. Kram på er!

tisdag 12 februari 2013

Fettisdag

Har inte använt kameran idag heller, men lägger ut en bild av mig själv som jag tog på dagen ett år sedan. Bilder på semlor kanske hade passat bättre, men nu hade jag ingen sådan. Jag kan inte likna mig med en semla heller, då jag inte riktigt är så fet... men kanske lite söt ändå på denna bild =D
Vi har ätit semlor på jobbet idag, dessutom fyller Ove 70 år, och han hade kladdkaka med sig. Gott, gott :)
Nu ska jag lägga mig med boken "Vargen, den jagade jägaren" (Henrik Ekman). Sov gott!

söndag 10 februari 2013

Vinkat

Inga bilder tagna idag, det har ändå varit möjlighet. Hade kunnat ta bilder på återvinningsgården när vi lämnade av en massa kartong, papper och plast där. Men nä, jag tog inte med kameran (även om det finns på mobilen förstås). Sen lunch med Malin på Grace café, men ingen bild där heller. Vi åkte för att springa med hundarna en bit från K4, ingen kamera med alls. Vi sprang 8 km, fast vi hade planerat 6 km. Det gick riktigt bra och imorgon blir det vila från spring. Efter middagen vinkade jag av Per som drog neröver, Linköping är målet. Jag är glad att jag själv inte behöver flänga runt så mycket i jobbet. Det kan väl vara skoj någon gång, men inte varje vecka. I och för sig så kör jag 9 mil per dag för att ta mig till och från jobbet. Funderar om jag ska ta en tältnatt kring Moskosel i veckan. Jag är väldigt sugen på att testa en prototyp som jag har i min hand just nu... Så slipper jag en resa till och från jobbet :) Ska ta med kameran...

lördag 9 februari 2013

Bus bortom bergen

Foto: Per

Bus bortom bergen. Jag tog bara teleobjektivet med, vilket jag sen ångrade... men det blev någon bild ändå.
Vackert ute i solen och den gnistrande snön. Myggfritt!
Per och hundarna. Vi hade snöskorna på så det gick att gå obehindrat överallt. Hundarna fick kämpa desto mer där snön var djup. De slapp följa på springtur ikväll...
Vitt & blått i olika nyanser... gillas :)

torsdag 7 februari 2013

Kallt

Foto: Per
En riktigt kall dag och kväll. Vi åkte upp till Stenträsket i förhoppning om att det skulle vara varmare där när vi skulle ut och springa med hundarna. -18 var i och för sig varmare än på samhället där det var ungefär -20. Men inte var det mycket. Har man väl tagit sig dit så är det ju bara att springa, och det gick hur bra som helst. Jag hade inga problem alls med att det var kallt. Fem kilometer i skönt tempo blev dagens träningspass. Mycket skönt. I och för sig var den varma duschen efteråt snäppet skönare :)

tisdag 5 februari 2013

Lyx

Ikväll har jag belönat mig själv med en ansiktsbehandling hos Linda. Det är så skönt att bara bli ompysslad och luktar så gott med krämer och ansiktsmask. Inte ofta jag tar mig tid för detta, men det kändes som det var dags för lite extra lyx. Imorgon är det bilens tur för lite lyxbehandling, service och oljebyte :)

söndag 3 februari 2013

Utelunch

Idag åt vi lunch ute i det vackra vädret. Lite snösko-gång och bus med hundarna.
Foto: Per


Vi hade sån tur att få se kungsörn och 7 st korpar. Dessutom hade jag telet på kameran så jag lyckades få en någorlunda bild på örnen.

lördag 2 februari 2013

Tur

Tur med vädret, så det blev en tur till Akkanålke.
Tur att ha fått köpa så fina hundar. Trodde att jag inte skulle bli lika fäst vid hundarna när jag köpte redan vuxna, men jag är minst lika fäst vid dessa som mina förra hundar.
Spring-tur innan middag. Vi hade så tur att vi blev bjudna på käk ikväll. Nu ska vi se vem som har tur att gå vidare i melodifestivalen... Allt hittills...näää

fredag 1 februari 2013

Spännande

Följer med spänning hur det går för Matti (och imorgon startar även Stina) i Femundslöpet. Matti kör 600 km och Sina 400 km. Hoppas allt går väl och att de och hundarna får en trevlig upplevelse. Jag kunde inte i min vildaste fantasi gissa att det var så otroligt många startande spann...

Svart & vitt

Riktigt svart ute utan måne. Men så såg man massor av stjärnor. Kunde inte kika uppåt hela tiden, då vi sprang, men nog lockade blicken uppåt. Hundarna ville stanna och läsa tidningen flertal gånger (lukta på vad andra hundar och djur skrivit i snön).
Riktigt vit i ansiktet blir jag av blixt, men det passar mig bra. Ha ha ha... Pannlampan var faktiskt bra att ha när det var så svart ute. Det kan komma bilar även när man är långt ute på skogsväg. (foto: Per)