måndag 31 december 2012

Farväl

Idag säger jag farväl till 2012. Du kommer aldrig mer tillbaka, men jag kommer att minnas många stunder du gav. Både bra och mindre bra stunder, för du har verkligen inte varit likformig och tråkig. Du har även lärt mig en hel del och kanske just du har satt ner mina fötter för en ny trend i livet. Livet som är så skört och kan när som helst tas ifrån en. Vi får se vad din efterträdare har att erbjuda. Jag ska i alla fall välkomna 2013 och se fram emot ett GOTT NYTT ÅR. Detta önskar jag alla som råkar läsa här också :)

lördag 29 december 2012

Husky-voltige

Jag tyckte denna bild blev så rolig. Ibland ser man möjligheten till att stå på hundens rygg bara i en kameralins. Så den nya utesporten är Husky-voltige och kräver extrem balans, samt förmågan att förminska sig själv ;)

fredag 28 december 2012

Död

Foto: Per
En del dagar blir tyngre än andra. En sån dag är idag, en fullmånefredag. Fick ett samtal från Skellefteå att min ekonomiassistent har dött - helt oväntat. I förtid, var det verkligen hennes tur NU? Det är så overkligt och jag tycker så mycket om henne. Tänker på hennes man och hennes pojkar, hennes barnbarn. Hur ska de känna nu? Den sorg jag känner kan säkert inte komma i närheten av deras förtvivlan och saknad. Att min arbetsbörda kommer att öka avsevärt känns inte röra mig i ryggen jämfört med att hon inte finns mer. Det går inte att lösa, det går inte att fixa på något enda sätt. Finns bara att sörja kvar, att sakna och att minnas.

torsdag 27 december 2012

Fullmåne

En riktigt hektisk jobbdag vid köksbordet. Inte bakning, utan inventeringsjobb och lite annat som ligger på "att göra"-listan arbetsmässigt. Köksbordet är inte bästa platsen att arbeta vid, det känns i axlarna efter en full dag. Det är ju inte så ofta jag jobbar där, så det fungerar nog. Tog dessutom långlunch och var ute och gick med min vän Maria. Hon är bara här över julen, så det var trevligt att vi hann träffas en stund. Vi hade sån tur att bli bjudna på middag hos Malin också. Hon är en hejjare på att laga mat. Hemlagade kycklingburgare med massa gott till. Mums!
Ute skiner fullmånen och jag önskar man kunde höra vargar yla. Hundarna fick följa ut på en foto-tur upp på Lillberget. Månen blev inte speciellt snygg med vidvinkel-objektivet, men nu fick det bli så :) Den ser nästan ut som en sol...

onsdag 26 december 2012

Annandag

Det blev skridskor på isen idag också. Två gånger kom en bil som mäter tjockleken förbi på ena bilbanan. Jag tror det är något slags ekolod de mäter med, då man hör ett dovt ljud lite då och då. Tror isen är riktigt tjock nu... men sånt ska man egentligen inte tro, utan kontrollera. Hundarna fick springa riktigt mycket samt busa lite med Malins hund, Ozzy, som dock var på lite dåligt humör idag. Efter åkning gjordes eld i bakval´n och fika intogs. Mycket mysigt! Himlen var dessutom lite blå :)

tisdag 25 december 2012

Skridskor

Idag blev det en sväng på långfärdsskridskorna efter biltestbanan på Arvidsjaursjön. Vågar normalt inte vara på dessa banor, då de är väldigt trafikerade. Nu verkade testarna ha jullov, så då passade vi på. Per fick skridskor av mig i julklapp, så en liten invigning var ju inte så dumt. Hundarna tyckte det var skoj när det gick lite snabbare :) Här vilar Per sina fötter, han har ju inte åkt skridskor på massor av år... Kanske en repris imorgon :)

måndag 24 december 2012

God Jul

Som en tradition går vi varje julaftons morgon upp till toppen av Vittjåkk för att se soluppgången. Vi hade ställt väckaren på 07:30 och åkte hemifrån vid 8:00. Det var ingen sol synlig under hela tiden vi var där, men vackert ändå.
Molnen låg som slöjor över granskogen och solen kunde inte tränga sig igenom.
Hundarna fick julklappar i massor. Fast de får ju klappar varje dag, så de ser nog ingen skillnad :) God Jul önskar jag alla som läser!!
Denna bild har Per tagit


söndag 23 december 2012

Tassarna i backen

Foto: Per
Ute på Arvidsjaursjön idag var det kallt på riktigt. Hundarna ville ibland inte sätta ner alla tassarna i backen, utan haltade sig fram. De måste ändå få röra på sig och springa lite. Själv tycker jag det är riktigt härligt ute i kylan så länge jag klär mig rätt. Sen så är det så vackert... gnistrande och bistert :)

lördag 22 december 2012

Solen

Djup, fluffig snö. Många minusgrader på samhället, -32. På Akkanålke var det bara -16, fast det blåste lite. Jag var ändå lite överklädd när vi gick med snöskorna i djupsnön. Fick bära dunjackan i handen så det inte skulle bli för varmt. Jag frös med andra ord inte :)
Det är så härligt att se solen efter en lång tid av mest moln. Om det någon stund har varit klart, då har jag suttit och jobbat under de ljusa timmarna. Detta var precis det väder jag önskat mig i helgen, och fick det!!!
På höjden kunde vi se moln nedanför berget. När vi körde upp var det så disigt att jag trodde att det var kört att få se solen. Tur jag hade fel.
Hundarna fick jobba hårt i djupsnön och passade på att vila medan vi fotade. Vi plumsade nog på i  1,5 timme.

fredag 21 december 2012

Stressdag

Jag vet inte hur det kunde bli så här. Visste precis vad som behövde göras innan julledigheten. Sen ramlade det in flera saker just innan jag skulle åka hem som gjorde mig så stressad att jag blev illamående och tårarna bara rann. Jag blev så klart inte klar. Tog med mig jobb hem, så jag får göra resten sen... eller resten kommer jag nog inte hinna även om jag jobbar två extra dagar. Det mest akuta i alla fall. Eller kan man bara "skita" i det? Jag har lite svårt för att släppa det jag har ansvar för, men ska i alla fall försöka vara ledig. För att inte verka allt för negativ så här i juletid så kan jag i alla fall berätta att jag är väldigt glad för det klara och kalla vädret. Jag såg solen idag för första gången på länge. Den var stor och röd, mycket vackert :) Sprang med hundarna och Per i djup pudersnö och skrattade, det var så härligt. Så jag hoppas att det är det jag minns när jag tänker tillbaka på denna dag, de ljusa stunderna. För stress är inget att ha, det förpestar tillvaron och tar ett strypgrepp om halsen.

tisdag 18 december 2012

En sup

Foto: Per
Inte för att jag brukar ta till flaskan, inte ens i de situationer där man normalt sett bör ta sig en sup. Men vissa dagar kräver det, eller också förtjänar jag det även om det råkar vara en tisdag. Hundarna är redan rastade, maten handlad och jag behöver inte träna något idag... så varför inte dränka tankarna i en whiskey? Så mycket roligare det blev :)

måndag 17 december 2012

Body Pump i 15 år

Foto: Per
Idag hade jag release på Body Pump nr 84. Det är mitt 60onde kvartal och det är lika roligt fortfarande. Om inte roligare. För 15 år sedan, då jag och mina instruktörskollegor gick utbildningen, så hade jag inte ens gått på ett Body Pump pass. Det var bara  dansinspirerad träning och cykling jag körde. Men allt har sin tid...

lördag 15 december 2012

Snöskovandring

Igår kväll kom Per hem från två veckor i Stockholm/Finland med både jobb och renovering av lägenhet. Även om det är snö i huvudstan så är det inte samma sak som hemma. Ut på snöskovandring blev det idag.
Riktigt vackert ute, ibland såg man genom molnen och lite blå himmel. Kokkos hittade en fin julgran, men det är inget att dra med sig hem. Den är vackrast där den står.
Hundarna fick riktigt bra med träning i den djupa snön. Kokkos ville alltid vara i framkant och spåra, så hon fick jobba på mest. Kirri var lite "smartare" och gick antingen i Kokkos spår eller i våra snösko-spår. En fin vandring :)

fredag 14 december 2012

Hurra för far!

Hipp hurra för min far som idag blir 70 år. Ja, må han leva uti hundrade år...

torsdag 13 december 2012

Oj, vilken dag!

Har varit fullt upp på jobbet, trots att jag inte hjälpte till att skruva isär det gamla läggbordet till förmån för det nya som ska monteras nästa vecka. Jag försöker göra allt på kortare tid så jag kunde flexa ut tidigare. Hade tagit med mig hundarna för en planerad skidtur med Sofie. 
Det var en riktigt fin tur. Vi började i Tjappsåive och berget i bakgrunden är Harriarliden. Det blev drygt en mil i nysnön, vilket kändes i kroppen efteråt. Jag har inte åkt skidor på något år och innan det väldigt sparsamt. Detta gav verkligen mersmak. Tack Sofie för initiativet!
Jag hann handla och fixa käk till min middagsdejt, Eva. Tur att vi känner varann så väl att det är okay att vara i skogskläder och inte så fräsch som jag annars alltid är (hi hi). Alltid lika trevligt med våra pratstunder. Jag måste säga att jag har hittills haft en riktigt lyckad Luciadag. Det enda jag harmade är att jag inte köpt lussebullar till jobbet, hade helt tappat bort att det var Lucia...men jag tror jag kan leva med den missen. Eller katten :)

tisdag 11 december 2012

Långfika

Ikväll har jag hälsat på min bardomsvän, Maria, som inte bor långt från där jag bor. Det var så trevligt, vi surrade på hela kvällen. Hundarna fick vila fysiskt idag och träna lite mentalt istället. Lite leksaker med godis mm. Känner att jag har minus på sömnkontot, så det är nog bäst att runda av nu...

Oj

Oj, hade ju tänkt mig ett inlägg igår, men det liksom föll bort ur medvetandet. För mina vänner som håller koll på mig via bloggen; veckan som var har jag tränat en hel del. Tre Body Pump-pass, ett crossfit och ett Yoga-flow. Denna vecka började dessutom med ett Body Pump-pass. Hundträning räknar jag inte som träning för min del även om jag inte är helt stilla.
Eftersom jag har haft en svacka i träningslusten så känns det riktigt skoj att känna sig på G igen. Kommer nog inte att ta mig tiden för fem pass i veckan för egen träning, men det ska inte vara omöjligt. Ett crossfit-pass på 20 minuter ger otroligt mycket per tidsenhet och löpning tar inte så mycket tid i anspråk heller. Om man inte springer långt förstås :) 4% av dygnet bör jag kunna satsa på egen träning. Fast som det ser ut hemma nu så bör jag nog satsa 8% på städning :)

söndag 9 december 2012

Piteå & hem

Bild från nätet
Hade en trevlig lördag i Piteå med Marina och Tomas. På Folkan var det dans, och då menar jag dans. Dit går folk för att dansa, inte supa och slåss. Riktigt trevligt trots att jag nästan inte kände någon där. Ofta brukar dansfolk bjuda upp "säkra kort" och inte en outsider som mig. Första dansen bjöd jag upp själv, fick tips från Marina vem som kunde vara bra på att dansa :) Sen fick jag dansa det jag ville. Gick ut ibland för att svalka mig eller vila. Efter att ha varit på Body Pump utbildningen, stigit upp klockan 6, så var jag rätt så sömnig. Trodde inte vi skulle vara hela kvällen, men inte förrän näst sista dansen åkte vi. Fick bugga tre danser, så skoj det är!!! Skulle vilja kunna bättre, har ju inte gått kurs direkt. Jag blir glad av att titta på de som dansar bugg också, det är verkligen så kul. När jag själv buggar kan jag inte hålla mig från att le :) Fast än jag inte är så bra på det hela. Killen jag buggade med först gav mig en hel del tips och råd, vilket var värdefullt... Jag slapp "gnuss"-foxtrot, tack och lov. De jag dansade med körde med vanlig, hederlig foxtrot. Förutom en... han dansade inte alls. Han ledde mig baklänges runt dansgolvet i otakt. Jag ville bara att de skulle sluta spela någon gång.
Körde hem i snörök och hann ut med hundarna och Malins hund innan det var helt svart ute. Malin är med Per och deras far i Stockholm och renoverar Pers lägenhet. Få se om den ska säljas nu, eller om han ska hyra ut den igen. De är i alla fall helt fantastiskt duktiga.

lördag 8 december 2012

En lördag i december

Les Mills bild
Idag var jag och Anneli till Luleå för kvartalsutbildning i Body Pump. Det var riktigt bra! Musiken okay, men själva utbildningen var super. Få feedback på sin teknik och bra tips i övrigt. Jag är nöjd. När jag kom hem blev det en sväng ut med hundarna för att sen göra mig i ordning för att åka till en kompis i Piteå, Marina. Kanske blir det dans på Folkets Hus, känns inte som jag riktigt, men jag är säker på att det blir skoj. Gillar inte det nya sättet att dansa foxtrot på... en del liksom gnuggar pannorna mot varann och diverse annat som jag inte riktigt känner mig bekväm med. Vanlig hederlig foxtrot är min grej :) Hur som helst ska jag iväg nu och ha roligt. Ha en bra lördagkväll alla miljoner läsare (ironi) :)

fredag 7 december 2012

Jobb och ute

Hade tänkt jobbat hemifrån på fredagar så mycket det går. Vi brukar sluta tidigare på fredagar och då blir pendlingen så stor del av arbetsdagen. Tid som jag skulle kunna ägna mig åt att köra hund till exempel.
Idag tog jag en långlunch så jag fick vara ute med hundarna medan det var någorlunda ljust ute. Det lilla ljus man kan få, det blir inte mycket på en dag denna tiden på året. Trodde jag skulle ta en vanlig kort jobbfredag, men den blev nog den längsta i år. Försöker utreda sånt som krånglat ihop sig, men det är så många turer hit och dit att det känns som jag aldrig kommer i mål.
Renar fick vi i alla fall se på vår lunchtur. Suddigt blev det, hade för lågt ISO för det mörker som råder... Får väl hoppas jag får en ny chans någon gång till en skarpare bild.

onsdag 5 december 2012

tisdag 4 december 2012

Premiärtur

Ikväll gjorde jag min premiärtur med släden bakom hundarna. Det var kallt ute så jag tog på mig ordentligt med kläder. På bilden ser ni en tröja i ull och jag har långkalsonger i samma tjocka ull. De sticks, men värmer ordentligt. Under har jag merinoull som inte kliar :). Skaljacka/byxor över. Ärligt talat så var jag lite väl varmt klädd.

söndag 2 december 2012

Hemma

Skönt att vara hemma med flocken och att vintern har kommit till Arvidsjaur på allvar (-15). Vi var ute på sjön och busade i skymningen och det bet ordentligt i kinderna. Det är som det ska :)

Sunnetur

Veckan som gått började på måndag med bilresa 100 mil ner till Sunne. Vi bodde på Prostgården, som Richard (Tentipianställd) och hans fru Elisabeth äger. Fina rum och vackert läge.
På tisdagen började allvaret med organisationsutveckling och rutinskrivande. Det fortsatte även på onsdagen.
Onsdag eftermiddag fick vi gå "hinderbana" med lite tävlingsmoment. Det var riktigt härligt att få röra på sig. Mat i skogskoja, första gången jag testar vildsvin. Efter maten var det meningen att bada badtunna, men jag tänkte passa på att träffa Maria. Det var dålig täckning på mobilen i området, så inte förrän jag (och några till) var på väg tillbaka till Sunne fick jag reda på att hon var i Karlstad. Missflyt...
Madde, Patrik och Lena G sitter koncentrerade med rutinskrivande. Vi var totalt 16 personer som mest, men jag har verkligen inte varit aktiv med kameran...
Torsdagen fick vi föreläsning om personlig utveckling med Tomas Enhager. Från 8 på morgonen till över 8 på kvällen... Så nu är jag riktigt utvecklad :)
Fredagen ännu mer organisationsutveckling och sen julbord på Selma hotell. Gissa vem som körde bilen hemåt mestadels av tiden...? Ibland är godis bra för att hålla skärpan uppe. Skönt att komma hem i alla fall. Kokkos reste raggen när jag äntrade dörren med min stora resväska. Svansen kom igång sen. Per hade fixat middag så jag behövde bara sätta mig ner. Skönt, för jag var galet trött...