tisdag 28 februari 2012

Svettas och frysa

Har inte orkat skriva och jag har inte haft så mycket att skriva om heller. Har bara legat i sängen och frusit eller svettats. I morse är första gången jag ligger under 39 grader sen lördagkväll. Då måste det förhoppningsvis börja gå åt rätt håll. Jag orkar ju absolut ingenting.

onsdag 15 februari 2012

Reflektera

Jag går en chefsutbildning via Unionen, vilket verkligen inte är någon lek. Vi hade två dagar i januari, där vi fick mycket att reflektera till. Nästa vecka ska vi träffas igen. Jag har till uppgift att tills dess få tre personer på jobbet att ge mig synpunkter på vad jag är bra på, vad jag kan förbättra och hur... Svåra uppgifter jag delat ut till de i min närhet...Dessutom har jag två A4 med frågor att reflektera till. DET tycker jag är riktigt jobbigt.Vad säger ni själva om:
- Vad ger dig glädje, lust och energi?
- Om du visste att du inte kunde misslyckas, vad skulle du då göra?
- Vad vill du ha mer av i ditt liv?
- Får du ut det du vill av livet eller skulle du kunna vara ännu mer nöjd?
- Vad väcker din entusiasm?
- Vilka förändringar skulle du göra i ditt liv om du hade så mycket pengar att du inte längre behövde arbeta?
- Vad är du bra på? Vad kan du bli bättre på? Hur då?
- Lever du det liv du verkligen vill leva?
- Vad skapar mening i ditt liv?
- Hur vill du höra andra nära och kära (familj, vänner, släkt, arbetskamrater),beskriva dig i sitt tal på din 90-års fest?
- Beskriv din livsvision (i den bästa av världar ser mitt liv ut så här)
- Vilka är de viktigaste individerna (inkl dig själv) i ditt liv? Och hur mycket tid lägger du till vardags på var och en av dem?
- Vilka tre egenskaper vill du ska identifiera/beskriva dig?
- Om du låg på din dödsbädd, och du skulle tala om för dina barn eller andra unga människor som är nära dig, de tre viktigaste sakerna du lärt dig i ditt liv, vilka skulle det vara?
- Vad ger dig den största glädjen, tillfredsställelsen och förnyelsen i ditt liv och hur skulle du kunna uppleva mer av det?
- Vad vill du ha mindre av i ditt liv?
- Hur kommer jag att leva under nästa tio-års period av mitt liv?
- Hur kan jag leva mitt liv idag för att skapa den morgondag jag strävar efter?
- Vad är viktigt för mig nu och vad kommer att vara viktigt på längre sikt?
- Minns du...när.....det var samma tid för ca 10 år sedan. Tänk efter ett slag. Vad gjorde du för 10 år sedan. Hurdan var du då? Vilka var dina vänner? Vad hade du för förhoppningar och drömmar? Om någon fårgade vad du kommer att göra om 10 år, vad skulle du ha svarat? Har det blivit som du hoppades för 10 år sedan? Ett decennium går fort, eller hur?

Och vad betyder det att jag tycker att såna här frågor är jobbiga? Väldig intressanta också...men jag kanske inser att frågorna leder till något... att jag inte riktigt är bekväm i allt i livet, att jag vill ha förändring men inte gör något åt det. Samtidigt så tycker jag att jag har det så bra, jag har inte rätt att klaga på något egentligen. Min mor säger att jag är en typiskt tvilling (stjärntecknet). Å ena sidan, å andra sidan... Jag kan nog vara velig ibland, tänka på alla tänkbara möjligheter och blir stående. I nästa ögonblick har jag väldigt bestämda åsikter och kan ta snabba beslut. Kanske som folk i allmänhet...

tisdag 14 februari 2012

Blommor

Blommor till mig!!! Från finaste Per :)

söndag 12 februari 2012

Sushi

Sushi till middag. Gott! Lite knepigt att tillverka bara. Har bara testat en gång tidigare hemma hos Marina.

Sköna söndag

Idag har det varit en fantastiskt fin dag ute. Vi åkte upp på Akkanålke och gick med snöskor. Nästan två timmar vandrade vi bland snötyngda träd och härligt vitt landskap. Riktigt skönt med värmen från solens strålar.
Det ser knappt ut som ett träd...


Kirri tycker det är varmt... Bilderna går att klicka på om man vill se dem i större format.

Medan jag tog denna bild...
...så tog Per denna bild.


Långa skuggor...




lördag 11 februari 2012

Skotta tak

Mor och hundarna
Idag åkte jag, Per och hundarna till Slagnäs för att hjälpa mor och far att skotta av ladugårdstaket. Det gick riktigt bra och blev svettigt i det varma vädret. Hundarna sprang omrkring nere, men jag lockade upp dem då jag var rädd att de skulle springa ut på vägen. Gick riktigt fint att ha dem uppe och de var genuint intresserade av arbetet :) De tre stora bilderna i inlägget har Per fotat.
Kirri skriker att jag ska jobba hårdare :)

Kokkos och Kirri tog sig upp genom att klättra på snö som vi skottat ned

Lunch på Tjintokk som avslutning

tisdag 7 februari 2012

Norrsken

Verkligen en magisk kväll... Både fullmåne och norrsken. Tog denna bild med cirka 15 sekunders slutartid, så träden ser lite väl ljusa ut... men desto mer norrsken. Det hinner hända så mycket på kort tid när man väl får se norrskenet... det rör sig med snabba svängar över himlavalvet och helt plötsligt så är det borta. Underbart vackert!!!

måndag 6 februari 2012

Kontrast

Vilken kontrast det är att komma hem igen. Även om det inte har varit så varmt i Egypten så var det ändå kring +20 och öken. Så kommer jag hem till en gnistrande -20 vinterdag. Känner mig lyckligt lottad som bor här. Skulle inte vilja byta till Egypten även om det är trevligt att besöka.
En Kokkos-kram. Det är en härlig känsla att komma hem till två glada hundar. Man kan inte annat än att bli glad :) En slädtur fick det bli. Var riktigt svettigt för mig också, då det var mjukt i spåren efter allt snöfall.
Kirri ser lite cool ut :) Nu ska jag inte skriva mer... ska klappa hundarna, har mycket att ta igen :D

Marsa Alam

Några bilder från Marsa Alam som jag fotat. Har mest tänkt på läsning och dykning, så jag har inte fotat så mycket :) Första bilden visar en öde strand, det var få turister och rätt så kallt och blåsigt. Skönt att ha det lugnt omkring sig, tycker jag. Synd bara om turistnäringen förstås...
Gillar solnedgångar

Bryggan från där vi hoppade i för dykning i "husrevet". Det är korallrev under bryggan så man ska inte gå där så man skadar korallerna. Man gör dessutom illa sig på korallerna, de är många gånger hårda och vassa.

4 romaner + lärobok

Under veckan som gått har jag avverkat ett antal romaner och en lärobok. Eldvittnet av Kepler är av samma kvalitet som "hans" tidigare romaner, Hypnotisören och Paganinikontraktet. Jag gillar verkligen dessa romaner, Hypnotisören är fortfarande min favorit. Eldvittnet var spännande från första sidan, inga problem att sträckläsa.
Det fördolda, av Hjort, är också en mycket spännande kriminalroman utspelad i Västerås. Helt i min smak och i denna roman kunde jag faktiskt inte lista ut vem den  sökta mördaren var. Det gillar jag :)
En "feelgood" roman kanske man kan kalla denna, Små citroner gula, av Kajsa Ingemarsson. Inga mord, inget blod alls... Jag kan rekommendera denna till de som inte nödvändigtvis vill lösa gåtor. Den är spännande på ett helt annat sätt, vardagsdramatik. Jag har läst bättre böcker av Kajsa, men jag ger den ändå betyget "medelbra"... Jag vill nog lösa gåtor, tror jag :)
Denna bok lånade jag på dykcentret, där man faktiskt kunde hitta svenska böcker också. En bok som jag i början inte tyckte var så spännande, men som växte mer och mer. Boken är filmatiserad och jag tror man förstår filmen bättre om man läst boken. Jag är nyfiken på fortsättningen så jag kommer nog att läsa uppföljaren.
Sen en lärobok om Nitrox på engelska och svarade på en massa frågor till den. En bok att rekommendera om man vill dyka med syreberikad luft... det är inte "bara" att göra det, krävs att man vet vad man gör. Syre blir giftigt vid för högt tryck. Fördelarna är dock att man får mindre kväve i kroppen.

onsdag 1 februari 2012

Koraffi

Kirurgfisk
Några fiskar som Per fotograferat på dagens två dyk från båt utanför Koraffi. Det blåste rätt mycket så det blev rätt så gungigt. Idag har jag SSI examinerat mig för Nitrox.
Flöjtfisk

En "surströmming"... har inte hittat namnet :)

Randig fjärilsfisk