tisdag 31 januari 2012

Abu Dabab

En tur till Abu Dabab. Per har tagit denna bild på mig och en jätte sköldpadda. Helt fantastiska djur :)

måndag 30 januari 2012

Coraya Bay

Blåprickig Rocka
Bilder som Per tagit idag i Coraya Bay. Vi har det bra även om det inte är så varmt :)
Jag

Ett stim fiskar

onsdag 18 januari 2012

Pass

Äntligen har jag lyckats ta mig till Polisen när de har öppet och fått tag på mitt pass... Jag kommer snart att behöva det :)

måndag 16 januari 2012

Spring & vila

Ikväll hann jag både ut och köra släde med hundarna och själv ut på en springtur. Det är så skönt att springa, men  nu var det lite väl länge sen sist. Bilden är dock från vilan efteråt, när hundarna har fått komma in och mojsat ner sig i hundkorgen. De kan verkligen se avslappnade ut :)

söndag 15 januari 2012

Januari tältnatt

Hundarna ligger och väntar på att jag ska resa tältet.
Årets första tältnatt är avklarad. Åkte ut igår kväll med hundarna framför släden. Hade packat med mig saker bara för att sova, inget lyx eller mat. Tyvärr så har jag inte hunnit sy mig något kapell till släden, så det var ryggsäcken (som jag ställde på släden) som jag packade i.



T2, en modell som inte finns längre
Jag valde T2-tältet som Moskoselkåtan (numer Tentipi) gjorde medan vi hade kvar produktion av lätta tält i Moskosel. Det är på gränsen för litet 1 person och 2 hundar när man har vinterpackning, men det går. Har fjällvandrat med den också, 2 personer och 2 hundar så det är ju hur mycket plats man vill ha som avgör. Superlätt att sätta upp!

Hundar som blundar... eller tittar
Det är så trevligt att ha hundarna med när jag tältar. Kokkos kan vara lite gnällig när hon måste vänta och inte får arbeta, springa eller göra något, men hon lugnar sig alltid inne i tältet.
Det var en rätt så kall natt, -20 var det när jag la mig. Hade ett vanligt liggunderlag plus Exped downmat att ligga på. Att isolera underifrån är viktigt för värmen. Sen hade jag Nanoks dunsovsäck -30 och även en dun-liner inne i säcken. Så jag behövde inte frysa. Det var bara en stund efter jag hade lagt mig som jag tyckte det var kallt. På huvudet hade jag balaklava och näsvärmaren som mor hade virkat åt mig. Näsvärmaren var nog av bomull, så den kunde jag inte ha så länge. Det kyler när det blir fuktigt, vilket man kan räkna med om den sitter på näsan. Det var bara att dra balaklavan både över mun och näsa.
Nog är jag lite mörkrädd, men när jag väl är där ute så går det ändå bra. Skogen knäpper av kylan och jag hörde många gevärs-skott i fjärran. Måste ha varit militären som övade. Man jagar väl knappast när det är mörkt. Hundarna verkade höra något ute på sjön, kanske något djur...
Här är de tältpinnar jag använde. Jag sätter ner dem vågrätt i snön, gräver alltså ner dem. Det var sockersnö så jag fick trampa snö på pinnarna och sen låta det frysa ihop, vilket går rätt så snabbt. På morgonen var det svårt att få upp pinnarna. Tur jag hade spade med mig så jag kunde gräva.
Frost i håret. Glömde att fläta håret, vilket gör att det blir bra tjorvigt att reda ut sen. Men det går...